Cultjerbank Venlo is blijvertje


Cultjerbank geeft gratis cultuurlessen aan mensen met kleine beurs

VENLO, 20080522 -- Tijdens de try-out cyclus, culturele workshops voor Venlose inwoners met `n kleine beurs, blijkt dat de CultjerBank Venlo een blijvertje zal worden. Eigenlijk zouden de lessen na zes keer ophouden. Forget it, de animo van zowel de cursisten, als die van de docenten is niet te stoppen.

Tot 2 juli,dit schooljaar, zullen we doorgaan omdat de vreugde die we beleven niet ophoudt,ook als er vergaderd, berekend of gepland moet worden.
Na de zomervakantie gaan we dan weer fris van start.
Cultjerbank Venlo en de Romijnen bewijzen dat DOEN leidt tot tastbare en bijzondere resultaten.
Resultaten die zeker af te lezen zijn van de gezichten van de deelnemers.
In samenwerking met initiatiefnemer Peter Mevissen (drum- en kindervriend) zijn de Romijnen, met Marcel Maters in de punt van de aanval, begonnen met het organiseren van gratis muziek- en schilderlessen voor de medemensen met `n kleine beurs.
Geholpen door enkele muzikanten van het Dylan Collectief Venlo en kunstenaars Paul Ritt en Theo Driessen is er op 2 april van dit jaar gestart met de Cultjerbank Venlo.
Dankzij schenkingen van een Kerk, instellingen en diverse mensen, konden we van start, o.a. de School met de Bijbel was zo vriendelijk een prachtpiano te schenken en pianostemmer Ward Bijlmakers was bereid om kosteloos, in twee en een half uur tijd, deze piano te stemmen.
Dichter Willem Kurstjens heeft de Cultjerbank een saxofoon in bruikleen gegeven die volgens de saxleraar een betere sound heeft als de zijne.
N.a.v. een artikel in het Nederlands Dagblad krijgen we zelfs een gitaar van Peter van der Beek, incl. lesboeken, uit Haarlem geschonken.
Ook de gemeente Venlo en projectbureau Q4 doen een duit in het zakje door ons het Theaterpandje van Q4 kosteloos ter beschikking te stellen.
Verder komt er een vervolggesprek met de gemeente Venlo omtrent een subsidieregeling, om een en ander te kunnen bekostigen, met name instrumenten
voor allen, zodat ze ook thuis kunnen oefenen.
Tot de tijd dat hier concrete afspraken uit voortkomen zijn we met de Cultjerbank afhankelijk van in bruikleen gegeven, of geschonken instrumenten. Voor de schilderlessen hebben we natuurlijk ook nog allerlei spullen nodig.
Alles is van harte welkom.
Voor info,aanmelding of eventuele donatie kunt u contact met ons opnemen via cultjerbankvenlo@gmail.com of bel Marcellino Maters 0618495609 of
Peter Mevissen 0650670139
SHS de Romijnen het culturele projecten platform voor GrootVenlo





Ingezonden persbericht