Reïntegratie via online video wint subsidieprijs


UTRECHT, 20080523 -- Binnenkort kunnen mensen die willen reïntegreren in het arbeidsproces zich met een korte online videopresentatie presenteren op de arbeidsmarkt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de jobsite VideoBoard.nl, in samenwerking met tien Utrechtse reïntegratiebureaus. VideoBoard.nl heeft met succes deelgenomen aan de breedbandwedstrijd `Wij zijn Breed' van de Provincie Utrecht en kan met deze subsidie haar innovatieve ambities gaan waarmaken.

Oprichter en mede-eigenaar van www.VideoBoard.nl, Steven Tolsma kan uit zijn werving- en selectie ervaring zeggen dat CV's van mensen die willen reïntegreren vaak onder aan de stapel belanden omdat ze niet voldoen aan het ideaalplaatje. `Het komt helaas vaak voor dat deze groep mensen vanwege hun leeftijd, buitenlandse achternaam of door een gat in hun CV niet worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Met behulp van korte videosollicitaties krijgen zij een extra kans om zich op een andere, onderscheidende manier breder te presenteren op de arbeidsmarkt', aldus Steven Tolsma.
De onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Nicolaas Rauwenhoff heeft in totaal 6 projecten aangewezen als prijswinnaar, waaronder VideoBoard.nl. `Het project van VideoBoard.nl is een innovatieve manier om reïntegratie te bevorderen. Voor deelnemers biedt de videosollicitatie niet alleen extra kansen, maar is het tevens een zinnige training in presentatie', aldus het onafhankelijke juryrapport.
VideoBoard.nl is al in gesprek met reïntegratiebureaus uit de provincie Utrecht. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de eerste reïntegratie-videosollicitaties worden omgezet in concrete banen.