Explosieve groei Microkrediet voor Moeders


UTRECHT, 20080522 -- Microkrediet voor Moeders, een stichting die vrouwen in Azië ondersteunt met kleine leningen, is het afgelopen jaar sterk gegroeid. In het jaarverslag over 2007 is te lezen dat de organisatie naast microkredietprogramma's in Sri Lanka en Cambodja, nieuwe projecten heeft gestart in Bangladesh en India. Voor 2008 staan bovendien uitbreidingen naar Indonesië en Vietnam op het programma.

Bij de oprichting in mei 2005, door de bedrijfskundigen Erlijn Sie en Samantha Rolefes, startte Microkrediet voor Moeders met een project voor 21 vrouwen in Sri Lanka. Inmiddels heeft de stichting 575 vrouwen in Azië geholpen met een kleine lening. "Onze inkomsten blijven gelukkig alleen maar stijgen en zowel particulieren als bedrijven willen steeds meer bijdragen aan microkredieten voor arme, ondernemende vrouwen in Azië", aldus Erlijn. "Daarom staat 2008 voor Microkrediet voor Moeders in het teken van verdere uitbreiding en professionalisering. We willen een stevige basis creëren om de groeiende inkomsten op een verantwoorde manier te blijven besteden en een nog grotere groep ondernemende vrouwen te bereiken."

Een recent initiatief dat zeker zal bijdragen aan de doelstelling van de stichting, is het project `Women in Control'. Tien bekende Nederlandse vrouwen zoals Carice van Houten, Daphne Bunskoek en Kim van Kooten, maken ieder een fotodrieluik. In oktober 2008 worden de kunstwerken tentoongesteld en geveild. De opbrengst gaat naar Microkrediet voor Moeders.

Belangstellenden kunnen het jaarverslag van de stichting downloaden via de website www.microkredietvoormoeders.org.





Microkrediet voor Moeders