Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Première presentatie internationale Holland Heritage® DVD, met de Nederlandse titel:

"Pontje Doen"

Een uniek project over 150 rivierponten in 11 provincies.

Groningen(3) Friesland(17) Overijssel (10) Gelderland(38) Utrecht( 14) Flevoland(1) Noord Holland(24) Zuid Holland(34) Noord Brabant (22) Zeeland(1) Limburg(17)

Op donderdagmiddag 22 mei aanstaande, gaat om 14.30 uur de internationale DVD van Holland Heritage® en filmmaker Menno Mennes over overzetveren, onder de titel "Pontje Doen" in première. Het is enerzijds een cultuurhistorisch tijdsdocument over onze oudste vorm van (milieuvriendelijk) openbaar vervoer, en anderzijds een geweldige toeristische promotie voor iedere provincie, zeker nu het fiets en wandelseizoen weer is begonnen. De gezamenlijke veerdiensten doen gemiddeld 38 miljoen overzettingen per jaar, waarvan een kleine 2 miljoen toeristen één of meerdere pontjes per jaar doen.

Deze voor de internationale markt vervaardigde DVD, verschijnt naast het Nederlands, gelijktijdig in het Engels en Japans en wordt zowel in PAL als NTSC uitgebracht.

De gefilmde portretten op deze interprovinciale DVD, met een speelduur van ruim 4½ uur, is een nostalgische ontdekkingsreis door 11 provincies, waar je nog romantiek, rust en ruimte en dat

oer-Hollandse sfeertje vindt. Het Nederlandse commentaar wordt gesproken door één van onze beste acteurs, Thom Hoffman.

Voor een toepasselijke locatie hebben wij naar een zo centraal mogelijk punt gezocht, en dat is het sfeervolle en authentieke 't Veerhuis, Veerweg 1 in Opheusden geworden.

Programma:


14.00 uur - Zaal open


14.45 uur - Welkomstwoord en projectie filmportretten uit de diverse provincies


15.45 uur - Pauze


16.30 uur - Projectie nieuwe beeldverhalen Holland Heritage


- Filmpje "Hoe kom ik aan de overkant?"


- Rik Felderhof met een ode aan...


17.00 uur - Overhandiging eerste exemplaar DVD

Aansluitend overhandiging DVD aan genodigden en gezellig napraten tijdens een hapje en een drankje

Einde circa 18.00 uur

Wij nodigen u van harte uit, om bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn. Wilt u, in verband met het aantal beschikbare plaatsen, uw komst zo spoedig mogelijk per e-mail aan info@hollandheritage.tv bevestigen. De gedrukte media kan aangeven of we een compilatie van stills uit de serie moeten reserveren, televisiemakers of we een compilatie van veerponten moeten reserveren, én op welke drager. Voor radiomakers ligt er een CD met audiotracks klaar.

Na uw bevestiging, wordt het officiële toegangsbewijs u zo spoedig mogelijk toegestuurd.

Met vriendelijke groet,

Jan Smelik

Producer Holland Heritage®

info@hollandheritage.tv

www.hollandheritage.tv

dgbldn 08