Ingezonden persbericht


's-Gravenhage, 5 maart 2008

BioFarmind bestaat dit jaar 10 jaar en dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan

BioFarmind is een bloeiende vereniging. Naast belangenbehartiging en educatie blijkt BioFarmind vooral belangrijk als biomedisch netwerk . Het ledenaantal van BioFarmind is enorm gegroeid en telt momenteel bijna 160 ledenbedrijven/instellingen. Met name de "no-nonsense maar gewoon doen" mentaliteit heeft BioFarmind als vereniging groot gemaakt.

De vereniging BioFarmind viert in 2008 haar tienjarig jubileum. Dit heuglijke feit willen wij op 22 mei 2008 vieren met een bijzonder symposium in 'De Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte' aan het Plein te Den Haag. De rode draad tijdens dit symposium zal zijn: "Nieuwe medische technologieën en de waarde voor de gezondheidszorg". De patiënt staat die dag bij ons dus centraal. Niet de geavanceerde technologieën of de commercie, maar de 'gebruiker', u en ik dus. In Nederland neigen wij er toe bij de lancering van nieuwe technologische ontwikkelingen of biofarmaceutische producten direct in "monetaire termen" te denken. Wat zijn de kosten per patiënt per jaar? In ons jubileum symposium willen wij het accent leggen op de waarde voor de patiënt en de meerwaarde voor de gezondheidszorg. Een korte terugblik en vooral waar het de komende jaren naar toe gaat.

Programma 22 mei 2008 (middag symposium begint om 12.30 uur)

Het jubileum seminar wordt geopend door HKH prinses Margriet en na de toespraak van de staatssecretaris Mevr. dr.M. Bussemaker van VWS zullen er inleidingen worden verzorgd door Ir.J.G.Hanstede (voorz. BioFarmind), Prof.dr.P.Huijgens (VUmc), Prof.dr.J.van den Winkel (Genmab) en Dhr. H. Feenstra (De Friesland zorgverzekeraar). Na de pauze zal o.l.v. Pia Dijkstra met een politiek panel met leden van de Tweede Kamer worden gediscussieerd over actuele thema's. De middag wordt afgesloten met een Borrel

Zowel de schrijvende als sprekende pers/media worden voor dit seminar uitgenodigd. Het te verwachten aantal gasten voor het middag symposium bedraagt 150.

Hoewel het symposium gratis is moet u zich wel inschrijven via onze website (www.dutchbio.nl/meetings )

Wij hopen u op 22 mei in de 'De Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte' te mogen ontvangen BioFarmind