Ingezonden persbericht

Nieuwegein, 23 april 2008

Almi, Nijdra en Vostermans genomineerd voor

Metaalunie Productivity Award

De jury heeft drie bedrijven genomineerd die in aanmerking komen voor de Metaalunie Productivity Award: Almi Machinefabriek bv in Vriezenveen, Nijdra Groep in Middenbeemster en Vostermans Ventilations bv in Venlo.

Onderwerpen die bij de jurybeoordeling in deze ronde een rol spelen zijn: personeelsbeleid met een sterke focus op preventie en verzuimbegeleiding, een duidelijke visie op scholing en coaching van en door de eigen medewerkers, gelijktijdig investeren in kapitaalgoederen en de vakbekwaamheid van de eigen medewerkers en het uitzetten van een strategie voor de langere termijn, waarbij medewerkers worden gestimuleerd zich te ontwikkelen tot zelflerende teams.

Productivity
De Koninklijke Metaalunie stelt jaarlijks een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf in de metaal dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt.
De uitdaging voor de nabije toekomst bestaat er voor bedrijven uit medewerkers aan zich te binden, die zich qua levensstijl kunnen vinden in de werkomgeving en over een breed kennisdomein (gaan) beschikken. Daarmee wordt een solide basis gelegd voor innovatieve procesaanpassingen die de productiviteit verhogen. Met de keuze voor het thema 'Productivity' wil de Metaalunie laten zien dat investeren in mens en organisatie van cruciaal belang is voor een gezonde, productieve toekomst van het bedrijf.

Uitreiking

Donderdag 22 mei 2008 presenteren de genomineerde ondernemers hún antwoord op de vraag 'Investeren in mens en bedrijf, hoe doe je dat?'.
Met een verhoging van de productiviteit voor ogen probeert elk van deze ondernemers een optimale balans te bereiken tussen de personele en organisatorische ontwikkelingen binnen het bedrijf.
Vervolgens zal juryvoorzitter Sybilla Dekker, oud-minister van VROM, in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima, de winnaar van de Metaalunie Productivity Award bekend maken. De jury wordt verder gevormd door Grace Boldewijn, directeur van BoCari Engineering bv; Marcel Engels, voorzitter van Uneto-Vni; Piet van Staalduinen, algemeen directeur van Syntens en Woody van Olffen, verbonden aan de afdeling Strategisch Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Het programma voor die middag wordt verder ingevuld met een inspirerende bijdrage van trendwatcher Adjiedj Bakas en een bevlogen verhaal over 'Vrouwen in de metaal' door Cocky Booy en Heske Groenendaal.