Senternovem


28-03-2008 | Strategisch beraad SMOM 22 mei

22 mei 2008 is er weer een Strategisch Beraad voor maatschappelijke organisaties over de SMOM-regeling. Op de agenda staat onder andere een toelichting over de samenvoeging van de SMOM-regeling met SIM: Subsidieregeling internationale milieusamenwerking 2007.

Het Strategisch Beraad natuur- en milieuorganisaties organiseert in samenwerking met VROM en SenterNovem een informatieve bijeenkomst over de tender 2008 van de Subsidieregeling Maatschappelijk Organisaties en Milieu (SMOM). De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 22 mei 2008 bij de Stichting Natuur en Milieu in Utrecht (voor routebeschrijving zie www.natuurenmilieu.nl).

Op het programma
Een van de onderwerpen is de integratie van de SIM-Regeling in de SMOM-regeling. Naast informatie over deze nieuwe ontwikkeling komen ook de andere aspecten van de tender van dit jaar aan de orde. Daarnaast bestaat er tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid deel te nemen aan workshops over het schrijven van een goed projectplan en over het opstellen van een correcte begroting. Ook kunnen organisaties met elkaar van gedachten wisselen over mogelijke projecten. Neem dus zeker voldoende visitekaartjes mee!

Vooruitblik op de civil society
Af en toe moet je eens wat verder vooruit kijken. Het programma-team VROM en NGO's liet een verkenning uitvoeren naar ontwikkelingen in de civil society. Wat betekent internet voor de participatie in het publieke debat? Fragmenteert de samenleving? Zijn mensen niet meer aanspreekbaar op hun burgerschap en maatschappelijke verantwoordelijkheid? Uiteraard stelt VROM de resultaten van die verkenning ook graag beschikbaar aan het maatschappelijk middenveld. Dat gebeurt tijdens dit Strategisch Beraad. Taco Schmidt zal de belangrijkste conclusies van de verkenning toelichten.

Aanmelding
Omdat we veel belangstelling verwachten, vragen wij u per organisatie met slechts één medewerker deel te nemen aan de bijeenkomst. Aanmelding is noodzakelijk. Een aanvraagformulier kunt u opvragen bij Jan Koenraadt van Stichting Natuur en Milieu.
Contact

Jan Koenraad
Natuur en Milieu
Postbus 1578
3500 BN UTRECHT
Cluster Strategie
j.koenraad@natuurenmilieu.nl