Ingezonden persbericht

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

ELKE DONDERDAG BLUE NOTE TRIP IN MELKWEG
Melkweg start nieuwe wekelijkse avond met DJ Maestro

Melkweg * elke donderdag vanaf 22 mei 2008 * 24:00 u * ¤ 8 (leden: ¤7)

Met de releaseparty van Blue Note Trip 7 geeft de Melkweg op donderdag 22 mei de aftrap van een nieuwe wekelijkse clubavond onder leiding van Mr. Blue Note Trip: DJ Maestro. Voortaan zal de donderdagnacht helemaal in het teken staan van de 'jazzy vibes', met regelmatig livemuziek en gast dj's en elke maand een special. Volgens de Melkweg is de wekelijkse Blue Note Trip een welkome aanvulling op het aanbod in het Amsterdamse uitgaansleven.

Onder de naam Blue Note Trip verzorgt dj Maestro al vijf jaar succesvolle dansavonden door het hele land en bovendien is dit de naam van de succesvolle serie cd's waarmee DJ Maestro de archieven van het roemruchte jazzlabel in duikt en de dansbare kant van de jazz naar boven haalt. Inmiddels is het tijd voor de zevende Blue Note Trip cd en de presentatie hiervan is meteen de kick-off van de nieuwe wekelijkse avond in de Melkweg. Sinds enige tijd heeft Maestro twee eigen radioshow op Arrow Jazz: 'Dig This' (zaterdag) en 'Traffic Jam' (vrijdag).

De wekelijkse Blue Note Trip avond is een initiatief van DJ Maestro, de Melkweg en de organisatie Wicked Jazz Sounds, die al jaren met succes jazz-crossover feesten op locaties in Amsterdam en daarbuiten organiseert, waaronder de Melkweg. Allen zien de cross-overjazz als een duidelijke trend in het uitgaansleven in een tijd waarin het publiek naast feest op zoek is naar inhoud en variatie. De nieuwe Blue Note Trip avond komt voort uit een wederzijds verlangen: Maestro wilde graag een vaste avond starten in Amsterdam en de Melkweg was op zoek naar een nieuwe invulling voor de donderdagavond. Hierbij was het doel om iets toe te voegen aan de bestaande avonden om zo het uitgaanspubliek meer keuze te bieden op de donderdagavond.

Op 22 mei vindt de albumrelease van Blue Note Trip 7 plaats tijdens de eerste editie van Blue Note Trip in de Melkweg. Een week later, op 29 mei, staat de kersverse wekelijkse avond in het teken van de Hongaarse hoofdstad Boedapest tijdens het festival My City Budapest.

Zie voor meer informatie:
www.melkweg.nl
www.bluenotetrip.com
www.digthis.nl