Gemeente Medemblik

Duurzaam Veilig inrichten Midwouder Dorpsstraat, Buurt en Oosterstraat

De gemeente Medemblik gaat de Midwouder Dorpsstraat, Buurt in Midwoud en Oosterstraat in Benningbroek herinrichten en Duurzaam Veilig maken.

Uitgangspunt daarin is de uitwerking van het Gemeentelijk Verkeersveiligheidsplan uit 2000 van de voormalige gemeente Noorder-Koggenland.

Eveneens wordt de fundering van de Midwouder Dorpsstraat tussen Kerkelaantje en huisnummer 48 / 50 over een lengte van ca. 600m1 verbeterd. De overige weggedeelten zijn al gefundeerd. De drie wegvakken worden heringericht en verhard met klinkers of asfalt.

Inspraak
Op 8 januari 2008 heeft vooroverleg met dorpsraden en belangengroepen plaatsgehad. Op 29 januari 2008 hebben drie klankbordgroepen zich gebogen over de plannen.
Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. begeleidt het inspraakproces voor de gemeente.
Het bureau heeft aan de hand van deze overlegresultaten een schetsontwerp (SO) gemaakt.
Op 4 maart 2008 is het schetsontwerp met de klankbordgroepen en de belanghebbende instanties besproken en uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp (VO).

Inspraak- en informatieavond 22 mei 2008.
Het voorlopig ontwerp wordt op 22 mei met alle aanwonenden en belanghebbenden besproken. Zij worden uitgenodigd op de inspraak- en informatieavond op 22 mei 2008, aanvang 20.00 uur in café Halfweg, Buurt 20, 1679 GE Midwoud.

Keuze asfalt of klinkers
Door de klankbordgroepen en beide dorpsraden is ook aangedrongen op vermindering van de trillings- en geluidshinder door het verkeer. De meningen door de klankbordgroepen over de keuze van een deklaag met asfalt of klinkers zijn verdeeld. De Dorpsraad Midwoud / Oostwoud heeft in maart zelf al een enquête gehouden onder de bewoners van de Midwouder Dorpsstraat om hun voorkeur te peilen. De gemeente wil nu voor alle drie straten een enquête houden en de resultaten bekend maken op de informatieavond. Alle aanwonenden hebben op 29 april een schriftelijke uitnodiging gehad voor de informatieavond en een enquêteformulier om de keuze asfalt of klinkers op te geven. Het enquêteformulier moet vóór 13 mei 2008 bij de gemeente ingeleverd zijn.