Ingezonden persbericht


_Persbericht 17-05-2008


THE IDAN RAICHEL PROJECT

support act: TIERRA, handmade acoustic music


Exclusief live concert van Israels meest spraakmakende Worldmusic ensemble.

Datum: Donderdag 22 Mei 2008

Locatie: Melkweg, The Max

Tijd: zaal open 20:00

Aanvang concert: 21:00

After: DJ Mabure (Putumayo resident DJ)

Idan Raichel laat met zijn Idan Raichel Project verschillende culturele muzikale invloeden uit Israel en Ethiopië versmelten tot een verbroederend en verfrissend geheel. Deze fusion van electronica, traditionele Hebreeuwse teksten, Israelische pop en Ethiopische muziek is in Israel getuige de triple platinum van het album mateloos populair. Waar het eclectische plaatje muzikaal verrassend veelzijdig klinkt, zingt Raichel tekstueel heel consequent over verbroedering en respect voor culturele diversiteit. Deze mengeling van Ethiopische folk, Arabische dichtkunst, bijbelse psalmen, Jemenitische gezangen en Caribische ritmes uit zich in vlagen reggae, laidback dancehall, liefdesballades en zoete exotica. Een muzikaal bindmiddel die de hoop op een modern en multicultureel Israel met wederzijds respect voor culturele diversiteit levendig houdt.

De groep scoorde een aantal nummer 1 hits en een platina album in Israel. In november 2006 is het eerste album van The Idan Raichel ook internationaal uitgebracht op het gerenommeerde platenlabel Cumbancha. Sinds dan toert the Idan Raichel Project over de hele wereld en stond op verschillende WOMAD festivals, het Central Park Summerstage NY, The Sydney Opera House, De Queen Elizabeth Hall, Masala Worldbeat Festival en nog meer. Nu exclusief in Melkweg The Max.

Web: http://www.theidanraichelproject.com

Cumbancha: http://www.cumbancha.com/albums/idan_raichel_project/press/

Myspace www.myspace.com/theidanraihelproject

Support: Tierra - /handmade acoustic music/

Ontdek de stem van de Spaanse Mapi Quintana in een geheel nieuwe context- subtiele Latin met diepgang, /handmade acoustic!/ Sinds haar stem ook de hippe sound van de band Bernies Lounge mede bepaalt is de Spaanse Mapi Quintana Bellon geen onbekende meer in Nederland. Bij TIERRA laat zij zich meer van haar gevoelige kant zien en betovert zij met sublieme expressie en diepgang. Daarbij wordt zij vergezeld door de internationale topmusici David Golek (ISR, gitaar), Felix Hildenbrand (D, contrabas) en Jasper Goedman (NL, percussie).

Weblink Tierra: www.tierra-music.com

Voor meer info, foto materiaal, Interviews, persdag 23 Mei 2008:

Bartolo Pype
/Program consultant/ Agent/ Promotion/
Agency Ambos Mundos
Vechtstraat 45 hs
1078 RH Amsterdam, The Netherlands
tel: +31 (0)20 7749 749
mob: +31 (0)6133 87878 e: agencyambosmundos@gmail.com