TROS

JOHN VAN DEN HEUVEL CONFRONTEERT LOVERBOY

Televisie
CRIME TIME
Uitzending vrijdag 23 mei
Nederland 1 - 20.30 uur

De 16-jarige Kelly viel als een blok voor de charmes van Earl L. Maar de liefde sloeg om en de dreigementen begonnen. Onder dwang kwam Kelly uiteindelijk in seksclubs terecht als prostituee. Jarenlang ontving ze klanten, maar toen kwam de omslag; ze wilde uit 'het leven'. Ze begon weg te lopen, maar werd telkens weer door haar loverboy gevonden. Hij sloeg haar zo erg dat ze zelfs niet kon werken. Toen kreeg ze een aanbod: een paar dagen bijkomen in Columbia, een vriend van hem moest daar toch heen en zij kon mee. Ze had een paar heerlijke dagen in het warme land en werd door die vriend enorm verwend. De kleding die ze kreeg, paste niet meer in haar sporttasje en ze kreeg zelfs een nieuwe koffer. Ze vlogen terug naar Nederland, via Madrid. Daar werd ze aangehouden met 5 kilo cocaïne in haar koffer. Nu zit ze een straf uit van ruim negen jaar in Spanje.
Een uitleveringsverzoek vanuit Nederland loopt, maar de Spaanse autoriteiten laten op zich wachten. De loverboy wordt verdacht van mensenhandel en gedwongen prostitutie en de recherche is bezig met een onderzoek.
In CRIME TIME van vrijdag 23 mei maakt John van den Heuvel zich op voor een bijzondere confrontatie...

Verder exclusief bij Crime Time: politie arresteert kopstuk bende ladingdieven.
John van den Heuvel mocht als enige televisieverslaggever mee met een spectaculaire actie van het projectteam Ladingdiefstal van de Bovenregionale Recherche in Zuid-Nederland. Vorige week werden in alle vroegte twintig woningen en loodsen in binnen- en buitenland doorzocht. John mocht mee met de invallen in Eindhoven. In totaal werkten 170 politiemensen mee aan de actie. John mocht zelfs aanwezig zijn bij de arrestatie van het kopstuk van de bende ladingdieven. De transportsector wordt alle lange tijd geteisterd door dievenbendes die complete ladingen met luxe artikelen weten te stelen. Vaak wordt de vrachtwagenchauffeur bedreigd of bedwelmd terwijl de bende de vrachtwagen leeg steelt. John spreekt ook met vrachtwagenchauffeurs die zijn overvallen.

Is de Duitse Kebabkiller ook in Nederland actief?
Op een vroege maandagmorgen in februari van dit jaar wordt de Turkse 41-jarige ondernemer Tevfik Igli bij zijn kebabzaak in Leeuwarden neergeschoten. Al snel wordt er een verdachte aangehouden, een andere 42-jarige ondernemer uit Leeuwarden. Hij had ruzie met Igli. Wegens gebrek aan bewijs moet de politie hem weer laten gaan. Maar dan krijgt de zaak een wending. In Duitsland zijn de afgelopen zes jaar acht Turkse ondernemers doorgeschoten. Het vermoeden bestaat dat de Turkse maffia erachter zit. Hebben zij hun werkterrein verlegd naar Nederland? De politie staat voor een raadsel. Maar een nieuw spoor zou uitkomst kunnen brengen...