Ingezonden persbericht

Project Inland Ice weer thuis

Utrecht, 22 mei 2008 - Sneeuw, kou, ijs, gletjerspleten en regen. Maar ook strakblauwe luchten en goede vliegerwind. Alles heeft het team van Project Inland Ice de afgelopen weken meegemaakt en gezien. Vrijdag 23 mei komen ze weer aan op schiphol.

De expeditie van Project Inland Ice is een succes. Niet alleen voor het team, maar zeker ook voor de aandacht die het genereert voor klimaatverandering Het team van Project Inland Ice sprak tijdens de expeditie met andere expedities en hadden een videocall met basisschoolleerlingen vanaf de poolstreek. En met hun expeditie zijn flink wat projecten rondom klimaatverandering opgestart. Klimaatorganisatie HIER is partner van het project, evenals The International Polar Year.

Het Marnix College in Utrecht is inmiddels gestart met een educatief programma rondom klimaatverandering. Project Inland Ice was hiervoor de aanjager. Leerlingen van basisscholen stelden in het kader van het project onder andere vragen aan het team en aan klimaatorganisatie HIER.

Vervolg

Ook nadat de expeditie is teruggekeerd, is er nog volop aandacht voor Project Inland Ice. Het project op de basisscholen loopt nog een tijd door. En een documentaire team volgt Project Inland Ice inmiddels al twee jaar. De AVRO zendt in juli en augustus een documentaire over de voorbereidingen en de expeditie van Project Inland Ice uit.

Het team van Project Inland Ice arriveert vrijdag 23 mei op Schiphol. De pers is hierbij van harte uitgenodigd.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Ingezonden persbericht