Gemeente Dinkelland

PERSBERICHT

Digitale informatieborden in Dinkelland

In Dinkelland worden op 23 mei digitale informatieborden in Denekamp geplaatst. Deze informatieborden verschijnen binnenkort bij alle invalswegen van de kernen Denekamp, Ootmarsum en Weerselo en zijn bedoeld om passanten te informeren over evenementen en activiteiten in de gemeente Dinkelland. Ook zijn de borden inzetbaar om mensen te informeren in het geval van een crisissituatie.

De digitale informatieborden worden in Denekamp, Weerselo en Ootmarsum aan de invalswegen geplaatst en wel op de volgende plekken:
-Denekamp: nabij de Oldenzaalsestraat, Nordhornsestraat en de Ootmarsumsestraat
-Ootmarsum: nabij de Almelosestraat, de Rossumerstraat en de Denekamperstraat
-Weerselo: nabij de Bisschopstraat/Bornsestraat en de Bisschopstraat/Deurningerstraat

De borden worden ingezet om passanten te informeren over de evenementen en activiteiten die plaatsvinden in de gemeente Dinkelland. Momenteel worden dergelijke evenementen veelal aangekondigd met verschillende borden langs de invalswegen. Met deze nieuwe borden wil Dinkelland zorgen voor een uniforme bebording om zo de evenementen die bijdragen aan de toeristische profilering van Dinkelland goed onder de aandacht te brengen.

De digitale informatieborden zijn eveneens inzetbaar om inwoners en passanten in het geval van een ernstige calamiteit, zoals bijvoorbeeld een grote (asbest)brand te waarschuwen. Met deze digitale informatieborden sluit Dinkelland dan ook aan bij de agenda van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties waar het vergroten van de veiligheid en het veiligheidsgevoel en het verbeteren van crisiscommunicatie als belangrijke doelen zijn geformuleerd. Dinkelland is de eerste gemeente waar dergelijke borden geplaatst worden. Samen met Hengelo fungeert Dinkelland als pilotgemeente voor dit initiatief. Het is de bedoeling dat op termijn de borden in heel Twente geplaatst zullen worden, om zo op een uniforme wijze te kunnen communiceren in crisissituaties.

Op dinsdagochtend 27 mei vindt een onderzoek plaats waarbij wordt gekeken welk effect de informatie op de borden heeft op passanten. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit Twente en duurt van 9.00 tot 12.00 uur.

Noot voor de pers:
Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Team Communicatie, Joost Meijer, telefoonnummer 0541-854 100 of 06-16594593 of jwg.meijer@dinkelland.nl.