Botanische tuinen Utrecht


Orchideeenweekend Botanische Tuinen 2008

Orchideeënweekend 23/24/25 mei

Roze geurwolkjes op een steeltje

Ook dit jaar organiseren de Utrechtse Botanische Tuinen en Orchideeën Vereniging `t Gooi weer een Orchideeënweekend. Deze keer krijgen bezoekers aan dit evenement wel een heel bijzonder kadootje mee naar huis: roze geurwolkjes op een steeltje. Natuurlijk zijn de Orchideeëndokters er weer, om u met raad en eventueel daad bij te staan uw orchidee weer op het goede pad te brengen.

En niet te vergeten, een spectaculaire show van tropische orchideeën en de verkoop- en informatiestands op diverse locaties in het Kassencomplex.

Een wolk van geurende orchideetjes

Oncidium `Rosy sunset' verrast u als het meezit enkele keren per jaar met een wolk van geurende bloemetjes op uw vensterbank. Oncidium-soorten behoren tot de orchideeën die het prima doen in de huiskamer en die geen al te hoge eisen stellen. Een goede plant voor beginners en spectaculair genoeg voor de doorgewinterde orchideeënliefhebber.

Zo lang de voorraad strekt is er een plantje voor alle bezoekers.

Show en verkoop

Blikvanger van het Orchideeënweekend is uiteraard de knallende orchideeënshow met talloze soorten en variëteiten van deze tot de verbeelding sprekende planten. Orchideeën Vereniging 't Gooi zorgt voor de aankleding. Verder is er een gezellige markt met informatie- en verkoopstands en verloot de Orchideeën Vereniging 't Gooi mooie, bloeiende orchideeën.

Bovendien zijn er diverse stands van kwekers aanwezig waar u orchideeën kunt kopen en een keur aan overige verkoop- en informatiestands.

Op consult

Vaste prik zijn natuurlijk de orchidokters: deskundigen die u bijstaan met raad en daad over de verzorging van uw orchideeën. Neem gerust uw treurige, nooit bloeiende plant mee voor een check-up en medisch advies. Onze dokters geven u graag een gratis consult en steken desnoods de handen direct uit de mouwen om de patiënt te opereren.

Informatie

Dit weekend vindt plaats op Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). Fort Hoofddijk is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur (van 1 oktober tot 1 december tot 16.00 uur en in de wintermaanden gesloten). De toegangsprijzen bedragen EUR 5,00 voor volwassenen en EUR 4,00 voor 65+ en groepen. Kinderen tot 12 jaar betalen EUR 1,50, met Museumkaart is de toegang gratis. Fort Hoofddijk is bereikbaar met stadsvervoer lijnen 11 en 12 vanaf Utrecht CS.

Voor de vrijdag raden we, in verband met mogelijke parkeerproblemen, iedereen aan zoveel mogelijk van het openbaar vervoer gebruik te maken.