Gemeente Breda

Rondleidingen door Via Breda-gebied

Op vrijdag 23 mei start de gemeente met het geven van rondleidingen door het Via Breda-gebied. De rondleidingen vinden plaats op de fiets. Deelname is gratis.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het maken van de plannen voor Via Breda: uiteindelijk gaat het hele gebied rond het spoor tussen de Lunetstraat in het Westen, de Doornboslaan in het Oosten, de Noordelijke Rondweg en de singels in het zuiden de komende twintig jaar volledig op de schop.

Het project komt nu van de fase van plannen maken langzaam maar zeker in de fase van de uitvoering.

Nog voor de zomer start de bouw op het voormalige InBev-terrein in Drie Hoefijzers, er wordt gewerkt aan de nieuwe spoortunnel die onder het nieuwe station komt (wordt in het Hemelvaartweekend onder de sporen geschoven), de eerste ontwikkelingen in het Stationskwartier zijn in gang gezet (uitbreiding Apollo Hotel en bouw kantoor Singelveste).

Fiets

De rondleidingen worden verzorgd door Breda Promotions. Zij verzorgen ook de rondleidingen voor het project De Nieuwe Mark. Omdat de rondleidingen door het hele gebied van Via Breda gaan, moeten deelnemers op de fiets komen.

De rondleidingen starten in het tijdelijk informatiecentrum van Via Breda. Dit is gevestigd in de voormalige bloemenkiosk op het NS Station aan het Stationsplein. De rondleidingen duren ongeveer twee uur. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich opgegeven via viabreda@breda.nl Er kunnen maximaal 15 deelnemers per keer mee.

Vier data

Voorlopig zijn de volgende data beschikbaar: vrijdag 23 mei tussen 15.00 en 17.00 uur, zaterdag 7 juni tussen 14.00 en 16.00 uur, vrijdag 20 juni tussen 15.00 en 17.00 uur en zaterdag 5 juli tussen 14.00 en 16.00 uur.

Breda, 24 april 2008