Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 8 mei 2008

Vogelkijkavond Nollenland van Abbestede

Voor iedereen die meer wil weten van vogels

Weet u alles over vogels of misschien nog helemaal niets? U bent welkom om kennis te maken - of om uw kennis uit te breiden - tijdens deze speciale vogelkijkavond in het Nollenland van Abbestede. Op vrijdagavond 23 mei van 19.00-21.00 uur organiseren Landschap Noord-Holland en Vogelwerkgroep Den Helder een speciale vogelkijkavond waarop u weidevogels als kluut, scholekster, kievit, tureluur en grutto kunt zien. Bovendien hebben ze nu jongen. Steltlopers als steenloper en de rose grutto laten zich waarschijnlijk ook zien. Nollenland van Abbestede, gelegen tussen Callantsoog en Abbestede is een geweldige plek om vogels te zien door de openheid en het drassige karakter van het gebied. Komt u ook? Vrienden, familie, kennissen, ze zijn allemaal welkom. Deze avond is ook een goede gelegenheid om uw kinderen iets van de natuur te laten zien. Stel al uw vragen, loer door de telescopen die voor u klaar staan en geniet... van de natuur dichtbij!

Hoe komt u er?
Neem net ten noorden van Callantsoog de Rechtendijk naar rechts. U komt dan bij de Vinkentoren, een uitkijkpunt. Ga daar naar links, u komt dan vanzelf bij de gidsen. Reserveren is niet nodig en er zijn geen kosten verschuldigd.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl
---