Gemeente Deurne

14-05-2008
Van 23 mei tot en met 27 mei kermis in Deurne
Jarige kinderen uit Deurne openen Deurnese kermis De opening van de jaarlijkse kermis in Deurne is op vrijdag 23 mei om 18.30 uur op de Markt. Wethouder Nicole Lemlijn opent de kermis door samen met een twintigtal jarige kinderen een twee meter hoge 'champagnefles' te ontkurken, waaruit ballonnen omhoog borrelen. De attracties worden dit jaar opgesteld op de Markt, Visser, Kerkstraat, Parkeerterrein Molenstraat/ Kerkstraat en de Molenstraat. De kermis duurt tot en met dinsdag 27 mei

Programma
Vrijdag 23 mei 18.30 uur op de Markt:
Officiële opening met jarige kinderen uit Deurne.

Zaterdag 24 mei 18.30 uur parkeerterrein tussen Kerkstraat en Molenstraat:
Pipo de Clown en kameraad geven een goochelshow en kinderen kunnen met hen op de foto.

Zondag 25 mei 22.30 uur in Pastoor Roespark:
Spectaculaire vuurwerkshow.

Maandag 26 mei 20.30 uur op de Markt:
Volkszanger Stef Ekkel geeft een miniconcert.

Dinsdag 27 mei 19.00 uur over het hele kermisterrein: Circus Klomp geeft komische show met acrobatische toeren.

Attracties
Speciaal is dit jaar de nieuwe spectaculaire attractie Around the world.
De overige attracties zijn Aqua Blasta, Break Dance, Kop van Jut, Master, Schuifspel, Cakewalk, visverkoop, Crazy Wave, Kiddy Ride, Lijntrekspel, ponyrijden, Jackpot, Lucky Duck, grijpkranen, Polyp, Cocoon, Reuzenrad, bussensport, Vietnamese loempias, schietsalon, gebakkraam, snoepkraam, suikerspin/pindas/ballonnen, kamelenrace, Speed-Booster, melkbussenspel, autoscooter, Grill House, friteswagen, draaimolen, poffertjeskraam, Mini Flip, kanalenspel, Mini Rolbalspel, Skeeball, Italiaans schepijs.

Toegangsprijzen
Ook in 2008 zijn de prijzen van de attracties gebonden aan maxima om de kermis voor de inwoners van Deurne betaalbaar te houden. De grote attracties vragen maximaal EUR 1,50 per rit en de attracties voor kinderen maximaal EUR 1,00 per rit.

Weekmarkt
In verband met de kermis wordt de weekmarkt op vrijdag 23 mei gehouden op de Europastraat in Deurne. Hierdoor is de Europastraat, tussen Veldstraat en Molenstraat, op deze dag afgesloten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers.