Gemeente Albrandswaard


Persberichten gemeente Albrandswaard

Informatiebijeenkomst belronde in Albrandswaard

Vrijdag 23 mei, van 14.00 tot 15.30 uur, organiseren de Stichting Welzijn 50-PLUS, Seniorenraad en de gemeente Albrandswaard in het gemeentehuis aan de Hofhoek 5 in Poortugaal een informatieve bijeenkomst over het instellen van een belronde in Albrandswaard. Alle inwoners van 70 jaar en ouder (ruim 600) hebben een uitnodiging ontvangen, maar ook mensen die jonger zijn of gewoon meer over dit onderwerp willen weten, zijn van harte welkom.
Men kan zich aanmelden bij de Stichting Welzijn 50-PLUS tel 010-5011180.

Een belronde bestaat uit een groep mensen die elkaar elke dag bellen op een vast tijdstip, ook in weekeinden en op feestdagen, om te horen of alles goed gaat.

Doel van een belronde
De belronde heeft vooral een controlefunctie. Daarnaast neemt het bij veel deelnemers ook een stukje eenzaamheid weg. Het bevordert de sociale samenhang onder de deelnemers omdat er uit de contacten via de telefoon vriendschappen en activiteiten kunnen ontstaan.

Doelgroep
Personen die vanwege hun leeftijd of handicap(s) minder mobiel zijn geworden en het contact met de buitenwereld steeds meer gaan verliezen. In de loop der jaren is de persoonsalarmering ontstaan. Hiermee is de veiligheid natuurlijk wel vergroot. Toch zijn de belrondes van grote waarde omdat een kort gesprekje iedere dag voor veel mensen heel belangrijk kan zijn. Het is een goede voorziening naast de al bestaande personenalarmering.