Gemeente Vlaardingen


Werkzaamheden Speeleiland Babberspolder gaan van start

21 mei 2008

Op vrijdag 23 mei a.s. om 11.00 uur geeft wethouder Hans Versluijs het startsein voor de bouw van Speeleiland Babberspolder door de eerste damwand te slaan. Het Speeleiland wordt een speelplaats waar kinderen tot ongeveer 14 jaar zich helemaal kunnen uitleven. Zo komen er onder andere een klimkasteel, een grote zandbak, een klauter- en evenwichtstoestel, een baai met waterpartij en een vuurplaats. Eind juli wordt de speelplaats tussen de Sneeuwbalstraat en de Rotterdamseweg feestelijk geopend.

Het ontwerp van het Speeleiland is in samenspraak gegaan met kinderen in de wijk. Zij droegen ideeën aan als survival, avontuur, kampvuur, en spelen met water. Maar er komt meer dan alleen de uitgebreide speelfaciliteiten. Zo is er ruimte voor een paviljoen met kiosk, een terras en een openluchttheater, waar bijvoorbeeld ook lessen gegeven kunnen worden. Het Speeleiland is daarmee ook geschikt voor groepen van scholen of dagverblijven.

Toezicht en onderhoud
Om het Speeleiland een veilige speelplek te laten zijn, houdt Stichting Wijkcentrum 't Nieuwelant toezicht op het eiland. De toegankelijkheid voor ouders en de aanwezigheid van het paviljoen zorgt ook voor sociaal toezicht. Het onderhoud van het Speeleiland en de speeltoestellen voert de gemeente uit.