Gemeente Lansingerland


Overbuurtsche Polder beter bereikbaar
onthullen bouwbord greenport oostland

Op woensdag 21 mei gaf wethouder Dick van Vliet het startsein voor de uitbreiding en verbetering van het wegennet in de Overbuurtsche Polder. In het bijzijn van de tuinders uit de Overbuurtsche Polder onthulde de wethouder aan de Petuniaweg het bouwbord `Greenport Oostland beter bereikbaar'.

In de Overbuurtsche Polder worden twee wegen verlengd, de Petuniaweg en de Krokussenweg. Bovendien wordt tussen deze twee wegen een verbindingsweg aangelegd, de Cyclamenweg.

Kassengebied beter bereikbaar

Wethouder van Vliet benadrukte dat de aanpassing aan het wegennet een grote verbetering is voor de bereikbaarheid van het kassengebied in de gemeente Lansingerland. "Het zorgt voor een tweede verbinding tussen Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs, onder de HSL door. En geeft daarmee Greenport Oostland een extra impuls", aldus de wethouder.

Glastuinbouw verder ontwikkelen het bouwbord vlak voord e onthulling: ingepakt in landbouwplastic

De verlenging / aanleg van de wegen wordt deels gefinancierd door het Fonds Economische Structuurverbetering (FES). Ook vier belanghebbende tuinders uit het gebied betalen mee.

Wethouder van Vliet: "De verbetering van de infrastructuur biedt de mogelijkheid om de glastuinbouw in de Overbuurtsche Polder verder te ontwikkelen. Reden genoeg om met de tuinders, de betrokken mensen van de gemeente en de uitvoerders een toost uit te brengen op de toekomst van de Overbuurtsche Polder!"