Gemeente Arnhem

Raadswerkgroep Rijnboog geeft 2de deel opdracht terug (22-05-08) Burgerparticipatie Havenkwartier succesvol

De leden van de raadswerkgroep Rijnboog hebben maandagavond besloten de burgerparticipatie rondom het Havenkwartier zelf af te ronden. Zij geven in een brief aan de raad aan dat zij het tweede deel van de opdracht teruggeven aan de raad. Dit betekent dat de participatie over het Coehoorngebied niet meer onder verantwoordelijkheid van de raadswerkgroep zal plaats vinden. De raadswerkgroep adviseert de raad in haar brief het college opdracht te geven het inmiddels ontwikkelde participatieplan voor het Coehoorngebied over te nemen.

Tijdens de raadsvergadering van 21 april jongstleden is een onomkeerbare situatie onstaan naar de mening van de Raadswerkgroep. Voor twee partijen was de raadsbehandeling van het onderdeel Cultuur in Rijnboog de directe aanleiding hun deelname aan de raadswerkgroep op te zeggen. De politieke standpunten van partijen hebben zich vermengd met de procesmatige rol die de raadswerkgroep heeft. Bovendien is door het opstappen van de twee partijen het raadsbrede karakter van de raadswerkgroep weggevallen. Dit is de reden waarom de raadswerkgroep na afronding van het proces rondom het Havenkwartier, haar taak als beëindigd beschouwt.

Oogst Havenkwartier veelbelovend
De raadswerkgroep geeft in haar brief aan dat de opbrengst van het participatieproces rondom het Havenkwartier veelbelovend is. Zij wil dit onderdeel van de raadsopdracht graag zelf afronden. Het is een proces waarbij wij erg prettig hebben samengewerkt. De bijeenkomsten hebben een goede, waardevolle oogst opgeleverd. Deze mag niet verloren gaan.