Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Zonstraat Driebergen

Project Zonstraat is een herontwikkelingslocatie waar woningbouwcorporatie Heuvelrug Wonen en Jansen de Jong samen kijken naar verbetering van de woningen en de omgeving. De gemeente voert gesprekken met de initiatiefnemers om eventuele plannen in goede banen te leiden. De gemeente heeft met de nota inbreidingslocaties uit 2003 aangegeven dat het gebied voor woningbouwverdichting in aanmerking komt. Bij verdichting, ook wel inbreiding genoemd komt plek voor verschillende doelgroepen met in ieder geval behoud van het huidige aantal sociale woningen. Het project is in begin mei onder de aandacht gebracht bij omwonenden via een wijkbericht.

De huidige bewoners; huurders van Heuvelrug Wonen hebben zich georganiseerd in de Bewoners Commissie Zonstraat. Sinds 2007 is Heuvelrug Wonen actief in gesprek met de Bewoners Commissie. De commissie heeft de kwaliteit van de huidige woningen nader onderzocht. Ook is onderzocht welke invloed de energiekosten hebben op de woonlasten in de komende 10 - 20 jaar. In september 2003 is de nota 'Inbreidingslocaties Driebergen-Rijsenburg' door de voormalige gemeente Driebergen-Rijsenburg vastgesteld. Deze nota is opgesteld om in beeld te brengen welke locaties voor verdichting de komende tien jaar beschikbaar komen en geschikt zijn voor inbreiding met woningbouw. Tevens biedt de nota een aantal stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de ontwikkeling van de meest kansrijke locaties. Voor actuele informatie over dit project kijkt u op de website van Heuvelrug Wonen. Op dit moment heeft de gemeente nog geen bouwplan ontvangen. Waarschijnlijk moet er uiteindelijk een nieuw bestemmingsplan komen en krijgen de omwonenden dan formeel de gelegenheid te reageren op de plannen. Naar verwachting worden de omwonenden na de zomervakantie geïnformeerd op een informatieavond.

Voor deel 1 van de nota 'Inbreidingslocaties Driebergen-Rijsenburg' 2003 kunt u hier klikken en voor deel 2 kunt u hier klikken.

Klik hier voor een kaartje van het plangebied met een kadastrale ondergrond.

Klik hier voor een kaartje van het plangebied met een luchtfoto.

Meer informatie vanuit de bewoners commissie vindt u op deze weblog.

Nieuwe informatie volgt op deze website. U kunt ook informeren bij Heuvelrug Wonen of Janssen de Jong.

Laatst gewijzigd: 23 mei 2008