Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Jaarrapportage 2007: VROM-Inspectie in beweging

23-05-2008

De VROM-Inspectie is in beweging. Extern werkt de inspectie steeds nauwer samen met andere inspectiediensten in het kader van het rijksbrede project Vernieuwing Toezicht terwijl ook intern de VI verandert. Dat schrijft inspecteur-generaal Harry Paul in het voorwoord van de VI Jaarrapportage 2007. In het document doet de VROM-Inspectie verslag van haar activiteiten in 2007.

In 2007 is de beslissing genomen dat de VROM-Inspectie meer op afstand van het ministerie van VROM komt te staan. Een besluit dat past binnen de rijksbrede ontwikkeling van verzelfstandiging van inspectiediensten. Door nog beter prioriteiten te stellen en bedrijfsmatig te werken moet de VROM-Inspectie efficiënter en effectiever opereren. De blauwdruk voor de organisatieverandering, waarin ook een forse taakstelling is opgenomen, krijgt in 2009 vorm.

Verder is in de bijlage van het rapport een aantal kengetallen te vinden van het werk van de VROM-Inspectie. Zo werd in 2007 in het kader van het primair toezicht 2082 vervoersmiddelen gecontroleerd. Strafrechtelijk actie, in de vorm van processen-verbaal, kwam in 155 gevallen voor, terwijl 921 keer tot bestuursrechtelijke actie is overgegaan.

Download


Zie het origineel

* Jaarrapport VI.pdf (2 Mb)