Politie Groningen

Vrijdag 23 mei 2008

Provincie Groningen, 23-05-2008

Groningen: auto op woonboot

Een personenauto is donderdagmiddag op de Turfsingel op een woonboot gereden. De bestuurster had haar wagen aan de waterkant geparkeerd. De wielen waren echter in een geul terechtgekomen, waarna de vrouw niet meer achteruit durfde te rijden. Een voorbijganger wilde haar helpen, maar de 'reddingspoging' mislukte. De auto belandde met de voorwielen op een woonboot.Een bergingsbedrijf heeft de wagen van de boot getakeld. Niemand is gewond geraakt. Ook de woonboot liep geen noemenswaardige schade op.

Groningen: Poolse winkeldieven door getuige aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag drie Polen, een 56-jarige man en twee vrouwen van 20 en 30 jaar, aangehouden op verdenkingen van het plegen van een serie winkeldiefstallen. De politie werd door een alerte getuige gewezen op de activiteiten van het drietal. Men was druk bezig met het inladen van diverse goederen in de auto. De politie trof de wagen en de 56-jarige man op het Schuitendiep aan. De agenten troffen in het voertuig een grote hoeveelheid kleding en tassen met daarin goederen aan. Aan diverse goederen zaten de winkellabels nog bevestigd. Politieagenten troffen de twee vrouwen even later in de Schoolstraat aan. Het duo was in het bezit van tassen met daarin goederen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Alle drie verdachten werden op heterdaad aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De verdachten zullen vandaag worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de goederen.

Groningen: schoolproject leidt tot proces-verbaal

De politie heeft donderdagmiddag een 16-jarige jongen uit Groningen een proces-verbaal gegeven voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De knaap was volgens eigen zeggen samen met andere jongens bezig met het maken van een film voor een schoolproject. Onderdeel van de film was een scène waar een wapen werd getrokken. Op dat moment kwamen surveillerende politieagenten voorbij. Zij zagen dat het wapen vervolgens in de slootwal werd gegooid. De 16-jarige verklaarde dat het wapen een balletjespistool betrof en van hem was. De agenten constateerden dat het namaakwapen wel een strafbaar was wapen, omdat het voor afdreiging geschikt is. Het wapen werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal op termijn beslissen welke en of de verdachte een straf moet krijgen.

Groningen: twee gewonden bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Friesestraatweg met de Edelsteenlaan zijn donderdagochtend twee mannen licht gewond geraakt. Een 38-jarige man uit Vianen was rijdend in zijn vrachtautocombinatie onwel geworden. Hij reed vervolgens door het rode licht. Op de kruising botste de Utrechter tegen de auto van een 30-jarige man uit Groningen. De automobilist reed door de klap een verkeersbord op een middengeleider plat. Door de aanrijding moest de vrachtwagenchauffeur in verband met zijn letsel uit de cabine worden getild. De Stadjer werd ter plekke onderzocht, maar kon hij zijn weg naar huis vervolgen. Eenmaal thuis bleek de man toch nekklachten te hebben overgehouden aan de botsing. Hij werd alsnog door de ambulance van huis gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: Stadjer beledigt agenten

De politie heeft donderdagavond in de Sint Jansstraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De agenten zagen de Stadjer met een blik bier in zijn hand op straat lopen. De man liep recht op de politieauto af en bleef voor de wagen stilstaan. De dienders spraken de man aan op zijn gedrag. Hij schold vervolgens de agenten uit. De agenten gaven de 24-jarige vervolgens een bekeuring voor het drinken van alcohol op straat. De verdachte schold hierop tot vier maal toe de verbalisant met hetzelfde scheldwoord uit. De Stadjer werd aangehouden voor belediging. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Voor beide strafbare feiten maakt de politie proces-verbaal op.

Groningen: roodlichtcontrole

Bij een roodlichtcontrole op de Westersingel heeft de politie donderdagochtend acht bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde 387 verkeersdeelnemers, waarvan 185 (brom)fietsers. De controle duurde een uur.

Groningen: aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft donderdagnacht twee mannen uit Groningen aangehouden. Een 20-jarige Stadjer meldde zich bij de politie, omdat hij in een horecagelegenheid in de Poelestraat een vuistslag in zijn gezicht had gekregen. Ook vier anderen zouden klappen gehad hebben. Op basis van het signalement kon de politie daarop twee 21-jarige mannen uit Hoogezand en Groningen aanhouden. Hij werd juist de horecagelegenheid uitgezet. Een 19-jarige man uit Groningen begon zich te bemoeien met de aanhouding en beledigde hierbij de agenten. Hierop is ook hij aangehouden. De drie verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: alcomobilist heeft meer op zijn kerfstok

De politie heeft donderdagavond een 23-jarige automobilist uit Assen aangehouden. De man reed over het Emmaviaduct in Groningen. Bij controle roken agenten een sterke alcohollucht. Een ademanalyse wees uit dat de man onder invloed 1,4 promille alcohol verkeerde. Hierop is de man aangehouden. Vervolgens bleek de man een rijontzegging te hebben. In de auto werd bovendien een rijbewijs en een bankpas gevonden, die in de provincie Overijssel gestolen waren. Ook stond de man nog gesignaleerd voor tanken zonder te betalen. De man is ingesloten voor nader onderzoek. Bij zijn insluiting heeft hij een agent met woorden bedreigd.

Groningen: fietsdief betrapt

Een 39-jarige Stadjer is donderdagnacht aangehouden. De man probeerde aan de Molukkenstraat in zijn woonplaats een fiets open te breken. Agenten betrapten de man en hebben hem aangehouden. Hij bekende een fiets te willen stelen, omdat zijn eigen fiets was gestolen. De man mocht het bureau na verhoor verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bekeuringen voor vechten op straat

De politie heeft donderdagnacht in de Poelestraat vier mannen (19-23 jaar) uit Groningen en Amsterdam aangehouden. Agenten werden door luid geschreeuw geattendeerd op een opstootje. Op basis van camerabeelden werd duidelijk dat de vier mannen de confrontatie met elkaar zochten. Bovendien had één van de mannen geen identiteitsbewijs bij zich. Het viertal is na verhoor met een bekeuring en een gebiedsontzegging naar huis gestuurd.

Stadskanaal: vrouw mishandeld

Een 43-jarige vrouw uit Stadskanaal is donderdagochtend mishandeld. De vrouw liep samen met drie andere personen over het Ghandiplein in haar woonplaats in de richting van het busstation. Achter hen reed een auto die luid begon te toeteren. Toen de vrouw hierop reageerde, stapte de bijrijdster uit en begon te schelden. Vervolgens reed de auto verder. Verderop stapte de bestuurster uit. Zij duwde de Kanaalster met kracht tegen een stilstaande bus aan. De Kanaalster kwam ten val en liep pijn aan borst en rug en een verstuikte enkel op. De auto en de twee vrouwen gingen er vandoor. Een getuige wist het kenteken van de auto te noteren. De politie onderzoekt de zaak.

Ter Apel: bedrijfsinbraak

In een horecapand aan de Ruiten A Kanaal Noord in Ter Apel is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Onbekenden zijn het pand binnen gekomen door een raam te forceren. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de inbraak.

Blijham: politie rolt hennepkwekerij op

In een schuur aan de Winschoterweg in Blijham is donderdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof ruim 500 planten aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De 60-jarige eigenaar van het pand moet binnenkort op het politiebureau verschijnen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 669, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 4130, aantal overtredingen: 613, hoogst gemeten snelheid: 141 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.