Gemeente Binnenmaas

Evenementennota in inspraak

Op het Recreatieoord Binnenmaas worden door het jaar heen verschillende evenementen georganiseerd, van klein tot groot. Deze evenementen trekken publiek, brengen gezelligheid, maar kunnen soms ook een bepaalde mate van overlast veroorzaken. Steeds moet een belangenafweging worden gemaakt tussen de belangen van de organisatoren van een evenement, de deelnemers en bezoekers en diegenen die mogelijk overlast ervaren, zoals bijvoorbeeld omwonenden. Om regels vast te stellen over het aantal, de grootte en de duur van evenementen op het Recreatieoord en om ze op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen, is een evenementennota nodig.

Op 29 maart 2007 heeft de gemeenteraad van de gemeente Binnenmaas een motie aangenomen waarin is besloten dat nachtelijke evenementen op het Recreatieoord Binnenmaas niet meer plaats mogen vinden en het evenementenbeleid op dit punt aangepast dient te worden. Naar aanleiding van deze motie hebben burgemeester en wethouders de oude nota op dit punt herzien. Daarnaast is de nota ook op andere onderdelen aangepast. Het concept van de nieuwe evenementennota Recreatieoord Binnenmaas 2008 ligt gedurende een periode van zes weken voor belangstellenden ter inzage. Tijdens deze inspraakperiode kunnen belanghebbenden op de nota reageren. Onderaan dit bericht kunt u het concept van de evenementennota en het collegevoorstel downloaden.

Inspraak

De concept-evenementennota ligt van maandag 26 mei tot en met maandag 7 juli 2008 ter inzage in het gemeentehuis, Sportlaan 22 in Maasdam. Indien gewenst kan tegen vergoeding (dat zijn kosten voor het kopiëren zoals opgenomen in onze gemeentelijk Legesverordening) een afschrift van de nota worden verstrekt. Ter voorbereiding op het definitieve besluit over het beleid wordt iedereen in de gelegenheid gesteld een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan door voor maandag 7 juli 2008 een brief te sturen aan het college van B&W, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. De ingediende reacties worden betrokken bij het definitieve besluit van de gemeenteraad over de evenementennota Recreatieoord.

Als u nog vragen hebt kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw R. Tuk of mevrouw E. Stojanoski (afdeling Economische Zaken), bereikbaar in het gemeentehuis, telefoon 078 - 676 4433.

Downloads


* Download hier het concept van de nieuwe evenementennota Recreatieoord Binnenmaas 2008 download

* Download hier het collegevoorstel download
* Bekijk hier het besluit

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl