Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 23-05-2008

Ongeval door keren op autoweg

BEILEN Donderdagmiddag veroorzaakte een 58-jarige man uit Polen een ongeval op de N381. Hij was verkeerd gereden en wilde gaan keren. Toen hij hard remde om te kunnen keren, botste een 39-jarige man uit Garminge er met zijn bestelbus achter op. Geen van de betrokkenen raakte gewond. Ambulancepersoneel heeft de inzittenden ter plekke onderzocht. De autos raakten zwaar beschadigd. (08-138634)

Auto tegen boom

MEPPEL Donderdagmorgen is een 47-jarige man uit Giethoorn gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed op de Nieuwe Nijeveenseweg en botste daar links van de weg tegen een boom. Vermoedelijk is hij in slaap gevallen. Deze bestuurder is onder meer met verwondingen aan zijn hoofd naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gebracht. (08-138397)

Alcomobilist aangehouden

PEIZE Donderdagnacht controleerde de politie op de Hoofdstraat een 60-jarige automobilist uit Peize. Hij had gedronken en kwam bij de ademtest uit op 0,55 promille.(08-138686)

Aangehouden na vernieling

MEPPEL Donderdagnacht heeft de politie een 26-jarige man uit Meppel aangehouden. Hij had een ruit ingegooid van een gokhal aan het Prinsenplein. Daarna was hij het centrum in gelopen. Na een zoekactie troffen agenten hem daar aan. Vervolgens is de man, die behoorlijk had gedronken, naar het bureau gebracht en ingesloten voor verhoor op een later moment. (08-138695)

Politie onderzoekt woningbrand

EMMEN Donderdagnacht is brand ontstaan in een woning in aanbouw aan de Laan van het Kwekebos. De brandweer bluste de brand. De woning liep zware schade op. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak. Vrijdagmorgen vindt een technisch onderzoek plaats. (08-138710)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.