Politie Haaglanden

Persberichten 23 mei

Haaglanden, 23-05-2008

Aangehouden na vechtpartij
Den Haag Een 27-jarige man uit Den Haag is vrijdagochtend 23 mei aangehouden voor mishandeling van een 23-jarige plaatsgenoot. Een politieagent zag omstreeks vier uur een groepje mannen met elkaar op de vuist gaan voor de deur van een uitgaansgelegenheid aan de Lange Houtstraat. Toen de agent bij de groep aankwam, vluchtte iedereen weg, op de 27-jarige man na. Hij hield de 23-jarige man bij zijn kraag en stompte de man meerdere malen. Daarop hield de agent de 27-jarige man aan. De ruzie ontstond vermoedelijk over een bedrag van 20 euro, dat de verdachte van het slachtoffer had geleend.

... dus wel
Den Haag Dat wijsheid niet voor iedereen met de jaren komt, bleek donderdagochtend 22 mei. Een man uit Den Haag vond het op zijn 26e verjaardag kennelijk nodig om twee politieagenten uit te schelden in de Hobbemastraat. Ook stak de man zijn middelvinger op en bracht hij de hitlergroet. Toen de agenten naar de man toe liepen, ging hij er vandoor en riep hij: Probeer me maar te pakken, jullie kunnen me toch niet bijhouden. Dat bleek een verkeerde inschatting. De agenten gingen de man achterna en wisten hem in een portiek aan de Hendrik Goltziusstraat aan te houden.Tijdens de aanhouding bleef de man schelden en bespuugde hij de politiemensen. Waarom de man zo tekeer ging, is niet duidelijk.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag Dankzij een anonieme tip kon de politie op donderdag 22 mei om 14.00 uur een hennepkwekerij ontmantelen in een pand in de Cornelis de Wittlaan. De agenten troffen geen planten meer aan in de kwekerij, maar er was nog wel allerlei apparatuur aanwezig. Deze apparaten zijn voor vernietiging in beslag genomen. Agenten hielden in het pand twee Bulgaarse vrouwen (25 en 44 jaar) aan. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Meisjes betrapt op stelen
Leidschendam De politie hield woendag 22 mei om 16.15 uur drie minderjarige meisjes (13, 14 en 15) uit Voorburg en Leidschendam aan voor winkeldiefstal. Het drietal was in een warenhuis op de Egelantierhof betrapt op het stelen van sieraden. De meisjes moesten mee naar het politiebureau waar hun ouders werden gebeld. Twee van de drie meisjes kregen in overleg met hun ouders een verwijzing naar Bureau Halt. De ouders van het 14-jarige meisje wilden dat hun dochter een geldboete zou krijgen in plaats van een verwijzing naar Halt.

Winkeldief betrapt
Voorburg Personeel van een supermarkt betrapte op donderdag 22 mei om 17.05 uur een 35-jarige vrouw uit Voorburg op winkeldiefstal. De vrouw had meerdere artikelen gestolen. De politie hield de vrouw aan en gaf haar een proces-verbaal.

Vrouw haalt slingerende automobilist van weg
Monster Een alerte automobiliste (34) uit s-Gravenzande belde donderdag 22 mei rond 14.30 uur de politie omdat dat zij een man erg slingerend over de Koningin Julianaweg zag rijden. De man reed meerdere malen aan de verkeerde kant van de weg en bij de rotonde van de Monsterseweg met de Vlotlaan reed hij bijna verkeerd de rotonde op. Vervolgens slingerde hij van links naar rechts over de rotonde en stopte hij plotseling. Een andere auto kon nog net op tijd uitwijken en een botsing voorkomen. De vrouw uit Monster kreeg van de politie het advies om de automobilist aan te spreken en hem bij haar in de auto te laten wachten totdat de politie er was. De automobilist bleek een 61-jarige Rotterdammer te zijn die al 20 jaar niet meer in een auto had gereden. De auto waarin hij reed was volgens de man van zijn neef, die niet kon rijden omdat hij was geopereerd. De Rotterdammer maakte een verwarde indruk. Zijn rijbewijs is ingenomen in afwachting van een herkeuring.

Lekke band trekt de aandacht
Naaldwijk Surveillerende agenten zagen op donderdag 22 mei om 17.45 uur op de Verdilaan een automobilist rijden met een lekke band. De agenten hielden de 64-jarige bestuurder uit Monster staande en de man moest een blaastest doen. Uit de alcoholcontrole bleek dat de automobilist teveel had gedronken. De man blies 550 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De automobilist kreeg een proces-verbaal.

Scooter en fiets botsen
Naaldwijk Bij een botsing tussen een fietser en een scooter is een 42-jarige vrouw uit s-Gravenzande gewond geraakt. De vrouw fietste op donderdag 22 mei om 13.110 uur op de Zwartendijk toen een 16-jarige meisje uit s-Gravenzande haar op haar scooter tegemoet reed en de twee om nog onbekende reden met elkaar in botsing kwamen. De vrouw op de fiets is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de aanrijding.

Alweer rijbewijs kwijt
Delft Een 35-jarige Rotterdammer raakte vrijdagmorgen 23 mei voor de tweede keer binnen een jaar zijn rijbewijs kwijt omdat hij met drank op achter het stuur zat. Agenten controleerden de man op de Derde Werelddreef en vermoedden dat hij teveel had gedronken. Op het politiebureau blies hij 375 ugl en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Nog geen jaar geleden was hij zijn rijbewijs ook enige tijd kwijt omdat hij met drank op achter het stuur van zijn auto zat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Omdat het de tweede alcoholovertreding in korte tijd is, zal de officier van justitie beslissen of hij zijn rijbewijs nog terugkrijgt.

Jongens aangehouden met gestolen motor
Zoetermeer Surveillerende agenten zagen donderdagavond 22 mei omstreeks 21.00 uur op het fietspad aan de Rokkeveense weg een groep jongens staan met een motorfiets in hun midden en besloten poolshoogte te gaan nemen. Bij het zien van de agenten, spatte de groep uiteen en ging er vandoor. Twee van de jongens, Zoetermeerders van 16 jaar, konden in de kraag worden gevat. De motorfiets bleek een dag eerder te zijn gestolen. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld. De politie onderzoekt de zaak.