Gemeente Nederbetuwe


* Bekendmakingen

Opvolger van vertrekkende wethouder Vreeswijk bekend

23 mei 2008
SGP-raadslid J.W. (Hans) Keuken (47) uit Ochten volgt wethouder Vreeswijk op.
Het bericht dat de SGP-fractie heeft verspreid:

"SGP raadslid J.W. (Hans) Keuken (47) uit Ochten volgt wethouder Vreeswijk op. De heer Vreeswijk heeft eind april zijn ontslag aangeboden. Na rijp beraad heeft de heer Keuken besloten zijn baan als lid van het managementteam bij een bankinstelling te verruilen voor het wethouderschap in de gemeente Neder-Betuwe. De heer Keuken zit sinds maart 2006 in de gemeenteraad. Hij houdt zich onder andere bezig met onderwijs en zorg.

In 1996 volgde hij zijn vader op in de gemeenteraad van Echteld. Hij heeft van 1998 tot de herindeling van de gemeente Dodewaard, Echteld en Kesteren gefungeerd als voorzitter van de SGP-fractie. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden verricht de heer Keuken diverse bestuurlijke functies, onder andere bij de Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel Departement Rivierengebied. Verder was hij actief in verschillende ondernemersverenigingen in zijn standplaats Vijfheerenlanden.
Volgens planning zal de beëdiging begin september plaatshebben. Op korte termijn zal de fractie zich beraden over de invulling van de opengevallen plaats in de gemeenteraad."

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | Tel: 0488-449900 |info@nederbetuwe.nl | © Gemeente Neder-Betuwe