Fentener van Vlissingen in RvT NP De Hoge Veluwe

23/05/2008 11:00

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Per 1 mei 2008 is mevrouw drs. A.M. Fentener van Vlissingen benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Mevrouw Fentener van Vlissingen is ondermeer werkzaam als commissaris bij SHV Holdings, Draka Holding, Heineken N.V. en De Nederlandsche Bank.

De overige leden van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn de heer F.H. Schreve (voorzitter), de heer mr. H.D. Tjeenk Willink (vice-voorzitter) en de heren ir. J. Barkhof, mr. G.J. de Graaf (waarnemer), mr. C.J.A. van Lede en prof. dr. J. Sevink. De statutair directeur is de heer S.E. baron van Voorst tot Voorst.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is 5.400 ha groot en in 1935 ondergebracht in een particuliere Stichting die het erfgoed van het echtpaar Kröller-Müller duurzaam in stand houdt. De belangrijkste inkomsten komen uit de entreegelden van de ruim 500.000 bezoekers die het Park jaarlijks trekt. Het Park geniet grote bekendheid vanwege het Jachthuis St. Hubertus, het Museonder, de gratis witte fietsen en de hoge wildzichtbaarheid van edelherten, wilde zwijnen en moeflons. Een ander belangrijke trekpleister in het Park is het internationaal befaamde Kröller-Müller Museum met de mooiste Van Gogh schilderijen en een 25 ha grote beeldentuin met ruim 100 sculpturen.

Voor verdere informatie over het Park zie www.hogeveluwe.nl





http://www.hogeveluwe.nl