Oud Staatssecretaris Ross voorzitter Mediawijsheid Expertisecentrum

23/05/2008 11:00

Kennisnet

Hilversum, 22 mei 2008 - Clémence Ross, oud staatsecretaris van VWS, is tijdens de presentatie van het Mediawijsheid Expertisecentrum op donderdag 15 mei jl. gepresenteerd als voorzitter. Het nieuwe centrum voor expertise en educatie op het gebied van media is opgericht om het publiek en instellingen te stimuleren slimmer, bewuster en veiliger met media om te laten gaan.

"Het is belangrijk dat burgers worden toegerust om zowel de kansen van de media volop te benutten als goed om te kunnen gaan met de risico's daarvan.", aldus Ross. Zij ziet het als haar taak om vanuit een bredere samenhang van ontwikkelingen en innovaties in het veld van mediawijsheid, inhoudelijk te adviseren over de programmering van activiteiten van het Expertisecentrum.

Onafhankelijke Programmaraad

Het Mediawijsheid Expertisecentrum gaat een Programmaraad oprichten die adviseert over de programmering van het Expertisecentrum. In deze programmaraad zijn de doelgroepen van Mediawijsheid, zoals ouders en onderwijs, vertegenwoordigd. Ross: "Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar de doelgroepen en daar met de adviezen over de programmering van de activiteiten van het Expertisecentrum op in te spelen".

Belang van netwerk

Het belang van samenwerking en verbinding van netwerkpartners en hun activiteiten is volgens Ross een grote prioriteit: "Er gebeuren al veel goede dingen en het versterken van de samenhang tussen verschillende bestaande initiatieven biedt veel kansen. Zowel voor het samenwerken aan een effectieve aanpak als voor de toegankelijkheid en transparantie voor de gebruiker. Door samenhang en samenwerking te stimuleren kan de slagkracht van betrokken organisaties toenemen. Ik kijk ernaar uit om mijn rol als boegbeeld Mediawijsheid te gaan vervullen." aldus Ross.





http://www.expertisecentrummediawijsheid.nl.