Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 mei 2008

Drietal hennepplantages ontdekt en geruimd

Enschede

In Enschede zijn donderdag 22 mei een drietal hennepplantages ontdekt. Bij twee, met in totaal ruim 440 planten, waren de planten nog in volle groei, bij de derde was net geoogst en lagen de toppen te drogen.

Donderdag 22 mei zijn een drietal adressen in Enschede gecontroleerd op de aanwezigheid van een hennepkwekerij.

Aan de Noordergrensweg werd in een zeecontainer achter een woning een in volle bloei zijnde kwekerij aangetroffen met 182 planten. Ook werd geconstateerd dat er naar de container een illegale aftakking van de elektriciteit liep. Alles is inbeslaggenomen en ondertussen in opdracht van justitie vernietigd. Omdat dit in korte tijd, vorige keer augustus 2007, de tweede keer was dat er op dit adres een hennepkwekerij werd aangetroffen, werd na overleg met de officier van justitie besloten om de bewoonster, een 69-jarige Enschedese, voor verder onderzoek in verzekering te stellen.

Ook in een woning aan de Draakstraat werd een volledig in werking zijnde hennepplantage aangetroffen met 280 planten. Ook hier zijn de planten en alle apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De elektriciteit werd in dit pand niet illegaal afgetapt. De bewoner, een 23-jarige Enschedeër, is aangehouden. Hij is, omdat er mogelijk eerdere oogsten zijn geweest, voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

In een woning aan de Brammelobrink werd een net geknipte plantage aangetroffen. De toppen lagen nog te drogen. Alles is inbeslaggenomen en vernietigd. Ook hier werd geconstateerd dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en dat er dus sprake is van diefstal. De 39-jarige Enschedese bewoonster is aangehouden en heeft aan het bureau een verklaring afgelegd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-064265 / 08-064645 / 08-001193)

Twee personen aangehouden in verband met harddrugbezit

Almelo

Twee Almeloers van 19 en 23 jaar zijn vrijdagmorgen 23 mei aangehouden omdat zij in het bezit waren van harddrugs.

Vrijdagmorgen 23 mei om ongeveer 00.05 uur werd gemeld dat er bij een woning aan de Wiekslagen in Almelo een ruit was vernield. Terplaatse bleek dit gedaan te zijn door de 23-jarige zoon des huizes, die verklaarde dat hij zijn huissleutels was vergeten. Zijn vader zat in het buitenland en was dus niet aanwezig om de deur te openen.

In de woning werd naast de 23-jarige ook een 19-jarige Almeloer aangetroffen. Beiden waren zichtbaar onder invloed van drugs en alcohol. Op het aanrecht en de keukentafel werden een zakje met wit poeder en twee zakjes met weet aangetroffen. Er moet nog worden onderzocht om wat voor drug het gaat bij het witte poeder. Bij het fouilleren werd bij de 23-jarige niets meer aangetroffen en kwam bij de 19-jarige nog een XTC tablet te voorschijn.

Alle aangetroffen spullen zijn inbeslaggenomen en de twee personen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. De 19-jarige is na te zijn afgehoord over het in bezit hebben van een XTC tablet, weer heengezonden. De 23-jarige, die verklaarde dat het poeder en de weet van hem waren, is voor verder onderzoek opgesloten. Hij is in de loop van vrijdag de 23e weer heengezonden na te zijn afgehoord. Proces-verbaal wordt ook tegen hem opgemaakt. (08-064884)

Aangehouden na beledigen politiemensen

Almelo

Een 39-jarige Almeloer is vrijdagmorgen 23 mei aangehouden. Hij vond het nodig politiemensen die met hun werk bezig waren te beledigen.

Vrijdagmorgen 23 mei werd om ongeveer 00.40 uur een vechtpartij gemeld op het Waagplein in Almelo. Toen de politiemensen terplaatse kwamen waren de vechtersbazen al verdwenen en stonden zij nog even met andere personen te praten. Op dat moment kwam,een naar later bleek 39-jarige Almeloër langslopen, die het nodig vond om in het voorbijgaan de politiemensen ten overstaan van meerdere personen uit te schelden en te beledigen.

De 39-jarige is aangehouden en meegenomen naar het bureau. In de loop van vrijdag de 23e mei is hij afgehoord en weer heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-064890)

Aangehouden na aantreffen vuurwapens

Enschede

Een 45-jarige Enschedeër is vrijdagmorgen 23 mei aangehouden nadat bij hem een tweetal vuurwapens, een vuurwerkpistool en een gasdrukpistool, werden aangetroffen.

Vrijdagmorgen 23 mei werd om ongeveer 02.05 uur gemeld dat een man vanaf een balkon aan de Rembrandtlaan in Enschede met een vuurwerkpistool stond te schieten. Bovendien zou de muziek in de woning erg hard staan.

Toen de politiemensen terplaatse kwamen hoorden zij inderdaad vanuit een van de flatwoningen harde muziek en werd daar aangebeld. Na een aantal minuten werd de deur door de bewoner, een 45-jarige Enschedeër, opengedaan en gezien werd dat hij een zwart, op een vuurwapen gelijkend, voorwerp in zijn hand hield. Hierop werd de man, mede omdat er sprake was geweest van vuurwapengebruik, direct vastgepakt en werd hem het wapen afhandig gemaakt.

Het bleek te gaan om een vuurwerkpistool en nadat de muziek in de woning was uitgezet werd een nader onderzoek ingesteld en troffen de politiemensen nog een gasdrukpistool en de nodige munitie voor het vuurwerkpistool aan. Alles is inbeslaggenomen en de 45-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor nader onderzoek is opgesloten. (08-064910)

Geheime zender uit de lucht

Goor

De geheime zender "Parel van Twente" is donderdag 22 mei in Goor uit de lucht gehaald.

Samen met de het Agentschap Telecom is donderdag 22 mei, aan het eind van de middag, door de politie Twente in Goor de geheime zender "Parel van Twente" uit de lucht gehaald. Uitgezonden werd er vanuit een woning aan de Gruttostraat en de eigenaar van de apparatuur, een 36-jarige inwoner van Goor, zat achter de knoppen.

De zendapparatuur, met een waarde van om en nabij de 1200 euro, is door het Agentschap Telecom inbeslaggenomen en zij maken proces-verbaal op tegen de 36-jarige. (08-064723)

tel.: 053-4555588


---- --