Datum: 23 mei 2008

Leiden Snelheidscontrole De politie heeft donderdagavond 22 mei een snelheidscontrole gehouden op de Schipholweg bij de tunnel, de Langegracht en op de Oegstgeesterweg. Er werden zestien bekeuringen geschreven. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/uur, op de Schipholweg. Een motorrijder werd geklokt op 151 km/uur op de Schipholweg. Hij haalde een bestelauto rechts in, terwijl hij alleen op zijn achterwiel reed. Een poging de motorrijder te achterhalen leverde niets op.

Hazerswoude-Rijndijk Verkeersongeval Donderdag 22 mei vond om 15.45 uur een verkeersongeval plaats. Een 21 jarige fietser uit Hazerswoude-Dorp reed over de Gemeneweg in de richting van Benthuizen. Op de kruising met de Potgieterlaan verleende hij geen voorrang aan een van links komende 40 jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk. Er ontstond hierop tussen hen een aanrijding waarbij de fietser onder meer schaafwonden opliep. Hij werd voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Gouda Verdachte van geweldszaken aangehouden De politie heeft donderdag 22 mei rond 17.40 uur een 18 jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van onder meer een poging zware mishandeling op 1 januari 2008. De verdachte moest zich eerder deze maand melden op het bureau om te worden verhoord, maar heeft hier geen gehoor aan gegeven. De verdachte stond daarom gesignaleerd en agenten hebben afgelopen dagen naar hem uitgekeken. De verdachte werd in de middag opgemerkt op de Constantijn Huygensstraat. Bij het zien van de politie is de verdachte weggerend in de richting van het Margrietplein. De verdachte klom hier via een balkon van een woning het dak op en dreigde te springen als de politie naar boven zou komen. De politie heeft hierop een ruime afzetting geformeerd op het Margrietplein. Agenten hebben vervolgens ingepraat op de verdachte om hem te bewegen naar beneden te komen. De verdachte ging hier echter niet op in. Met jeugdwerkers uit de wijk Korte Akkeren werd opnieuw geprobeerd de verdachte om te praten. Op het moment dat een opgeroepen arrestatieteam ter plaatse kwam gaf de verdachte zich vrijwillig over aan een agent en een jeugdwerker. Het incident trok veel kijkers uit de omgeving. De verdachte wordt vrijdag 23 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gouda Fietser ten val Een 27 jarige fietser uit Gouda is vrijdag even voor 02.00 uur met zijn fiets ten val gekomen op de rotonde Graaf Florisweg/Bodegraafsestraatweg. De fietser raakte een stoeprand waardoor hij viel. Hij liep schaafwonden in zijn gezicht op en klaagde over pijn in de nek. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Scooterrijder rijdt door na aanrijding Donderdag 22 mei vond om 16.30 uur een aanrijding plaats tussen een scooterrijder en een fietsster. De nog onbekende scooterrijder reed op het fietspad van de Goverwelletunnel in de richting van de Componistenlaan. Uit de richting kwamen twee fietssters. Een van de fietssters, een 10 jarige Goudse, week op een gegeven moment uit naar links waardoor er een aanrijding ontstond met de scooterrijder. De Goudse kwam hard op de weg terecht en de scooterrijder schoof door over de weg en kwam iets verderop tot stilstand. Omstanders bekommerden zich om het meisje terwijl de scooterrijder keek naar de scooter. De Goudse werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De bestuurder van de scooter is hierna weggelopen met achterlating van het voertuig. De scooter bleek diezelfde middag 16.00 uur gestolen te zijn op het Driewegplein. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --