Ingezonden persbericht


CNV reactie op openingsartikel Het Financieele Dagblad over ontslag

Het Financieele Dagblad bericht vandaag op de voorpagina over het rapport van de Commissie Bakker. Volgens het FD zal de Commissie de minister adviseren om een 'radicale omslag' te maken in de benadering van het ontslagrecht.

De Commissie zou van mening zijn dat werkgevers en werknemers er samen verantwoordelijk voor moeten worden dat werknemers door scholing hun waarde voor de onderneming behouden. In gevallen waarin het niet mogelijk lijkt om het dienstverband in stand te houden, zouden werkgever en werknemer samen op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan. De Commissie koppelt, aldus het FD, deze omslag aan een versobering van de WW-regeling.

Het CNV is positief over de voorgestelde omslag en heeft in de afgelopen maanden de Commissie hierover voorstellen gedaan. Doel van de voorstellen is om te voorkomen dat werknemers in de WW terecht komen door werkgevers en werknemers samen verantwoordelijk te maken voor het vinden van een nieuwe baan. De berichtgeving in het FD duidt erop dat de Commissie de CNV voorstellen heeft overgenomen. Omdat de omslag op zich er al toe leidt dat er minder mensen gebruik zullen maken van de WW, ziet het CNV geen enkele reden om de WW opnieuw en verder uit te kleden.

In de afgelopen dagen verschijnen er steeds meer artikelen waarin wordt bericht over (delen uit) het rapport van de Commissie Bakker. Met nadruk wijst het CNV erop dat dit bericht een reactie is op het artikel in het FD en niet op het rapport van de Commissie Bakker. Pas wanneer het rapport beschikbaar is, zal het CNV inhoudelijk ingaan op het advies van de Commissie.

Indien u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht, kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Met vriendelijke groet,

Jos Stuart
Programmaleider Communicatie
CNV Vakcentrale

Tiberdreef 4 3561 GG Utrecht
Postbus 2475 3500 GL Utrecht

tel: 030 - 751 1336
fax: 030 - 751 1109
mobiel: 06 - 53 202 891

e-mail j.stuart@cnv.nl

CNV, omdat het mensen raakt.