Persberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 23-05-2008

Onder invloed

DOORN - Een 35-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg is vrijdag 23 mei aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd om
01.25 uur op de Amersfoortseweg gecontroleerd en had te veel gedronken. Hij werd aangehouden en uit de ademtest bleek dat hij 400 ug/l in zijn lichaam had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Agressie

VEENENDAAL Aan de Adriaen van Ostadelaan is een man mishandeld door een 46-jarige buurman. Omstreeks 21.10 uur hoorde een man veel geschreeuw in een tuin en hij besloot er wat van te zeggen. Toen hij vroeg of het wat zachter kon, schold de buurman hem uit en sloeg hem. De politie werd ingeschakeld en trof de 46-jarige man aan, die buiten zinnen was. Hij is aangehouden en ingesloten.

Bromfietser verzet zich

ELST Omdat hij drie wheelys maakte en met een vaart van zon 80 a 90 km/uur over de Franseweg reed, is een 17-jarige bromfietsbestuurder aangehouden. Een agent zag de jongen donderdag omstreeks 21.00 uur rijden en wilde hem bekeuren. De jongen werd echter behoorlijk opstandig en weigerde mee te rijden met de agent. Toen de agent de brommer daarop met een aanhanger naar het politiebureau wilde vervoeren voor technisch onderzoek, haalde de jongen de sleutel uit het contactslot. Daarna werd hij agressief naar de agent. De jongen is vervolgens in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau.