Persberichten Utrecht Stad, 11.30 uur

Utrecht, 23-05-2008

Fietsendief betrapt

UTRECHT In de nacht van donderdag 22 mei op vrijdag 23 mei ontving een melding van een verdachte situatie. Twee verdachten zouden een pand aan de Fransestraat zijn ingelopen met een vermoedelijk gestolen fiets.

Ter plaatse konden de agenten rond 01.30 uur door een kier aan de voorzijde van de woning een fiets zien staan met drie mannen daarom heen. Toen de agenten de woning betraden konden twee verdachten ontkomen, de derde, een 25-jarige man uit Den Dolder, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Ook werd er gereedschap waar fietsen mee kunnen worden opengebroken in beslag genomen.

Onder invloed

UTRECHT De politie heeft donderdagavond 22 mei een man aangehouden die onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnam.

Het rijgedrag van de 60-jarige man uit Nieuwegein was aanleiding voor de politie om de man rond 23.50 uur op de Amandelstraat te laten blazen. De verdachte blies een F(fail) en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier wees een ademanalyse van de man 675 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Uitgebreide controle Zandpad

UTRECHT De politie heeft op 22 mei in samenwerking met de Vreemdelingenpolitie en de afdeling Bijzondere Handhaving Gemeente Utrecht een uitgebreide controle gehouden aan het Zandpad in Utrecht.

Van 15.00 uur tot 18.30 uur werden alle aanwezige voertuigen, inclusief inzittende, nagetrokken. Ook zijn bij alle exploitanten de vergunningen nagekeken. Hierbij moest een boot worden gesloten omdat hier werd geëxploiteerd zonder vergunning.

De Vreemdelingenpolitie heeft bij de controle een vrouw aangehouden die ongewenst vreemdeling bleek te zijn. Zij kwam aan het licht omdat ze illegaal tasjes aan het verkopen was.

Deze controle is mede naar aanleiding van de incidenten op het Zandpad van afgelopen maand gehouden.

Diefstal uit winkel

UTRECHT - De politie heeft donderdagmiddag 22 mei een vrouw aangehouden wegens winkeldiefstal.

Omstreeks 15.35 uur werden agenten gewaarschuwd door winkelpersoneel van een kledingwinkel aan het Radboudkwartier. De beveiliging had een 21-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden die goederen had gestolen uit de winkel. De politie heeft de vrouw meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. In de tas van de verdachte bleken veel gestolen goederen te zitten.

Onder invloed

UTRECHT In de donderdagavond van 22 mei is een man aangehouden omdat hij onder invloed van softdrugs aan het verkeer deelnam.

De man reed rond 19.05 uur over de Maliesingel waar hij vermoedelijk claxonneerde naar wat leuke dames die op de stoep liepen. Omstanders schrokken van de harde claxon van de 19-jarige man uit Nieuwegein waarop een dienstdoende agent besloot verhaal te gaan halen bij de bestuurder. De agent rook gelijk een sterke weedlucht en daar de bestuurder een paar kleine pupillen had, heeft de agent de man aangehouden en meegenomen naar het bureau op verdenking van rijden onder invloed van een drogerende stof. Een arts heeft een bloedmonster genomen. Tevens kreeg de man een rijverbod.

Verkeersongeval

UTRECHT Op de Rijksweg A28 bij het knooppunt Rijnsweerd is donderdagmiddag omstreeks 13.00 uur een auto op zijn kant in de berm geraakt.

De 76-jarige bestuurder uit Amersfoort is met een nog onbekend letsel naar het UMC vervoerd. Vermoedelijk is het ongeluk ontstaan nadat de man een paaltje in de berm raakte waardoor een klapband ontstond. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt, is hij gaan slingeren en kwam vervolgens is de berm terecht.

Snelheidcontrole

UTRECHT De politie heeft op 22 mei een radarsnelheidscontrole gehouden aan de Universiteitsweg.

Van 9.00 uur tot 12.00 uur werden 1893 voertuigen gemeten op de weg waar een maximale snelheid van 50 km/u is toegestaan. 304 Bestuurders hielden zich niet aan de maximale snelheid en krijgen een boete thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.

Belediging

UTRECHT De politie heeft donderdag rond 09.30 uur twee Utrechters aangehouden voor belediging. Agenten zagen op de Goudsbloemstraat een 38-jarige Utrechter lopen met meer dan normale belangstelling voor geparkeerde autos. De Utrechter staat bekend als veelpleger en daarom besloten agenten hem te controleren. Toen zij de man aanspraken begon hij direct te schelden. Ook begon hij zijn kleren uit te trekken. Agenten hebben de man aangehouden voor belediging en het plegen van schennis. Een 41-jarige buurtbewoner bemoeide zich met de aanhouding en ook hij beledigde de agenten. Ook deze man is aangehouden. Beiden kregen een proces-verbaal.