Gemeente Hoogeveen



* 23.05.2008: Tentoonstelling âOrganische architectuurâ een echte opsteker

* 23.05.2008: Samenwerking in aanpak hennepteelt
Afzender: Hartstocht in Hoogeveen

Tentoonstelling âOrganische architectuurâ een echte opsteker

De tentoonstelling âOrganische architectuurâis vertrokken uit Hoogeveen. De unieke beelden van organische bouwwerken van over de hele wereld staan weer opgeslagen en wachten op een nieuwe bestemming. âDe tentoonstelling is een groot succes geweest. Zoân 3500 mensen hebben de afgelopen maanden een bezoek gebracht aan het voormalig klooster en glasmuseumâ aldus wethouder Klaas Smid.

Impressie van het maquettedorp gemaakt door scholieren tijdens de workshops. Foto Pieter van der Ree

Grote waardering

Termen als âPrachtige tentoonstelling: een echte opsteker voor Hoogeveenâ, âDeze tentoonstelling verdient de aandacht van heel veel mensenâ en âIk ben helemaal geïnspireerd. Deze architectuur heeft de toekomst. Mocht ik nog eens gaan bouwenâ¦dan op deze wijze.â

Nevenprogramma goed bezocht

Naast de tentoonstelling was er elke week wel een activiteit in het voormalig klooster. Lezingen over het Drenthe van toen en nu, binnenhuisarchitectuur en een thema avond over natuurlijk wonen. Bijna honderdvijftig scholieren en studenten uit Hoogeveen, Meppel en zelfs Groningen hebben tijdens diverse workshops enthousiast gewerkt aan hun âdroomhuisâ. De workshops zijn georganiseerd door de Stichting Mens & Architectuur en zijn mede mogelijk gemaakt door het Drents Architectuur Centrum. Alle organische kunstwerken die tijdens deze workshops gemaakt zijn, zijn vervolgens ook tentoongesteld geweest. Ook de workshop voor particuliere opdrachtgevers met bouwplannen en het symposium âBouwen met Hartstochtâ waren helemaal volgeboekt en zijn door de deelnemers als âzeer inspirerendâ ervaren.

Inzet

Mede namens de inzet van vele tientallen vrijwilligers en een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen is dit hele programma een succes geworden en kijken de betrokkenen er met veel plezier op terug.
---

23 mei 2008