PvdA Rotterdam


PvdA wil sociaal isolement ouderen voorkomen

Vr 23 Mei 2008 - Redactie
PvdA wil sociaal isolement ouderen voorkomen

Gisteren werd het ouderenbeleid in de gemeenteraad besproken. De wethouder heeft een inventarisatie gemaakt van alle acties die door haar, en haar collegas, worden ondernomen om er voor te zorgen dat ouderen in Rotterdam op een volwaardige manier kunnen blijven meedoen.

Voor de PvdA telt alleen het resultaat. In 2010 moeten ouderen er in deze stad beter voor staan. De actieve senioren moeten kansen geboden worden. Daarnaast moet sociaal isolement en armoede bestreden worden bij ouderen die het moeilijk hebben, aldus PvdA-raadslid Fatima Talbi. Vandaar dat de PvdA samen met het CDA aan het stadsbestuur heeft gevraagd om duidelijke resultaten op het gebied van sociaal isolement.

Naar aanleiding van vragen van Talbi heeft de wethouder toegezegd dat ook een grootscheepse campagne wordt opgezet, die ouderen de weg moet wijzen naar computercursussen en moet motiveren tot deelname. Voor de PvdA is het van groot belang dat er geen digitale kloof ontstaat waarbij ouderen achterblijven op de rest van de Rotterdammers.