Politie houdt acht verdachten van handel in harddrugs aan

Eindhoven, 22-05-2008 o De politie heeft na een uitgebreid onderzoek naar handel in verdovende middelen acht jonge mannen uit Eindhoven aangehouden. Ze worden verdacht van handel in harddrugs.

Op 17 maart werd op de Sint Petrus Canisiuslaan de eerste verdachte, een 18-jarige Eindhovenaar, aangehouden. Bij hem werden 50 XTC-pillen aangetroffen. Later doken nog bijna 130 XTC-pillen van deze verdachte op bij de politie. Vervolgens werden op 19 maart een 17-jarige en een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden in hun woning. Bij de 18-jarige verdachte werden een bibigun en een boksbeugel aangetroffen en in beslag genomen. Verder onderzoek leidde naar een 19-jarige Eindhovenaar, die op 21 maart in zijn woning werd opgepakt. In het pand werden bijna 900 XTC-pillen gevonden. Vervolgens werd op 27 maart een 19-jarige verdachte uit Roosendaal aangehouden en op 4 april werd nog een verdachte van 19 jaar uit Roosendaal aangehouden. In hun woning werden 10.000 XTC-pillen aangetroffen. Tijdens het onderzoek zijn op een plaats in Tongelre nog eens 500 pillen teruggevonden. Op 15 mei en 17 mei werden twee 20-jarige Eindhovenaren in hun woning gearresteerd. Bij één van hen werden een namaakpistool en traangas gevonden. Afgelopen dinsdag werd de achtste verdachte, een 19-jarige Eindhovenaar binnengehaald. Ook hij is in zijn woning aangehouden.

Van deze acht jongeren zit er op dit moment nog 1 vast; de 19-jarige uit Roosendaal. De politie sluit meer aanhoudingen binnen dit onderzoek niet uit.