Gemeente Venray


23 mei 2008

Masterplan Brukske verder geoptimaliseerd

De gemeente Venray en Wonen Venray gebruiken de zomerperiode om het Masterplan Brukske nog verder te optimaliseren. Tot dit besluit zijn de gemeente Venray en Wonen Venray gekomen op basis van de doorrekening van de kosten van het plan. Hieruit blijkt dat er een tekort is van enkele tientallen miljoenen euro's. Dit najaar stelt de raad het definitieve plan vast.

Het masterplan is een richtinggevend document om gestalte te geven aan een integrale aanpak van de wijk Brukske. Over de financiële gevolgen van het plan was tot op heden nog onvoldoende duidelijkheid. De gemeente en Wonen Venray hebben de afgelopen maanden de financiële gevolgen in beeld gebracht. Het financieel resultaat is een tekort van enkele tientallen miljoenen euro's op het totale plan, exclusief de kosten van de sociale agenda en exclusief de interne organisatiekosten van Wonen Venray en gemeente. Op basis van de systematiek "Kosten in beeld, kosten verdeeld" en de stand van de onderhandelingen op dit moment zou het grootste gedeelte daarvan voor rekening van Wonen Venray komen en het restant voor rekening van de gemeente.

De gemeente en Wonen Venray hebben afgesproken de komende weken te gebruiken om het plan verder te optimaliseren. Door zaken slimmer te organiseren, anders uit te voeren en in sommige gevallen misschien zelfs achterwege te laten, ontstaat er een plan dat kwalitatief aan de maat blijft, maar wel lagere kosten voor beide partijen met zich meebrengt. De extra tijd die nodig is voor de optimalisatie van het plan leidt ertoe dat de besluitvorming over de zomervakantie wordt getild.