Gemeente Venray


12 mei 2008

Eerste Venrayse sportcafé

Op 21 mei organiseert de gemeente Venray het eerste Venrayse sportcafé. Het sportcafé komt voort uit het nieuwe Venrayse sportbeleid dat in december 2007 door de gemeenteraad is vastgesteld. Het sportcafé begint om 19.30 uur en vindt plaats in De Witte Hoeve.

Het sportcafé is een bijeenkomst voor alle Venrayse sportverenigingen en andere bij de sport betrokken partijen, zoals onderwijsinstellingen en Synthese. Tijdens de interactieve bijeenkomsten die zijn gehouden vóór het opstellen van het sportbeleid, bleek dat er behoefte bestond aan dergelijke gezamenlijke bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen zij gezamenlijk praten over wat er leeft en waar behoefte aan is. Wethouder Patrick van der Broeck en betrokken ambtenaren zijn aanwezig om te bespreken wat de gemeente hierin kan betekenen.

Onderwerpen die tijdens het eerste sportcafé aan bod komen, zijn de oprichting van het Venrays sportplatform, het komen tot een betere ondersteuning van sportverenigingen, het nieuwe subsidiebeleid op het terrein van sport en de stand van zaken van het nieuwe Venrayse accommodatiebeleid.