Gemeente Drechterland

23-5-2008
dagje eruit

Zomers genieten met dorpsgenoten in Drechterland

Evenals vorig jaar wordt speciaal voor ouderen en mensen met een beperking die in de zomer niet veel de deur uitkomen de komende zomermaanden met chaufferende dorpsgenoten uit de gemeente Drechterland een aantal aansprekende gezellige activiteiten georganiseerd.

Een beeld van Hem Zomers genieten, elke maand één keer, georganiseerd door de Ouderenbonden en Stichting Welzijn Ouderen West Friesland/WonenPlus Drechterland.
Onder deze titel bieden chauffeurs aan met dorpsgenoten die er om welke reden dan ook niet zo vaak uitkomen, een dagje uit te gaan. Op 14 juni worden deelnemers door een aantal chauffeurs langs de Kunstroute gereden: dit is een tocht langs ateliers van de organisatie van Kunstroute Drechterland (zie ook www.kunstroutedrechterland.nl) met creatieve dorpsgenoten. Voor deze gelegenheid worden speciale aanpassingen gemaakt zodat de ateliers voor alle deelnemers goed toegankelijk zijn.
Op donderdag 17 en 24 juli staat een â rondje Beemsterâ op het programma en op donderdag 14 en 21 augustus is een verrassingsmiddag gepland.
De deelnemers worden thuis opgehaald en teruggebracht.

De kunstroute wordt aangeboden door Kunstroute-organisatie. De kosten van de tochten in juli en augustus bedragen ⬠7,50,- per keer per deelnemer. Ouderen maar ook jongere mensen met een beperking die zelfstandig wonen, kunnen zich opgeven.. De inschrijving is beperkt en afhankelijk van het aantal chauffeurs dat zich heeft opgegeven om te rijden. Bij een te veel aan deelnemers is de datum van inschrijving belangrijk.
U kunt zich aanmelden (onder voorbehoud van de indeling) voor alle activiteiten tot 5 juni bij:

Servicepunt WonenPlus Venhuizen e.o. op maandag, woensdag of vrijdag tussen 10.00 - 11.30 uur in de bibliotheek van Venhuizen, telefoon 544780.
Of servicepunt Hoogkarspel maandag tot en met vrijdag 10.00 - 11.30 uur,
telefoon 567854.

Geeft u zich tijdig op want het worden weer gezellige middagen!