NRC presenteert nieuwe boekenwebsite nrcboeken.nl

23/05/2008 12:33

NRC Media

met 12.000 recensies en dagelijks boekennieuws

Op vrijdag 23 mei lanceert NRC Handelsblad zijn nieuwe boekenwebsite www.nrcboeken.nl. Deze site is opgezet om lezers te inspireren met dagelijks boekennieuws, gastblogs van bekende schrijvers, discussies over actuele kwesties en thematische informatie over auteurs en boeken. Zo vindt de bezoeker op de site ruim 12.000 in NRC Handelsblad verschenen boekrecensies, opvraagbaar via een handige zoekfunctie. Een extra service is de mogelijkheid om online boeken te bestellen.

12.000 boekrecensies

NRC Handelsblad heeft alle boekbesprekingen, interviews en essays over boeken die vanaf 1991 in de krant verschenen, gedigitaliseerd en beschikbaar gemaakt. De ruim 12.000 recensies van o.a. Elsbeth Etty, Bas Heijne en Arnold Heumakers betreffen vele genres: Nederlandse en buitenlandse fictie en non-fictie, geschiedenis, jeugdboeken, poëzie, politiek en actualiteit, geschiedenis, filosofie, cultuur en biografie. Wie na lezing nieuwsgierig is naar een boek kan het online bestellen: de site biedt een keuze uit 100.000 boeken.

,,Literatuur is een belangrijk onderwerp voor NRC Handelsblad'', zegt hoofdredacteur Birgit Donker. ,,Met nrcboeken.nl vullen we de berichtgeving in de dagkrant en in de wekelijkse boekenbijlage aan met een website met daarop ons omvangrijke boekrecensie-archief en nieuws. Zo willen we de boekenliefhebbers nog beter bedienen.''

Series en dossiers voor nieuwsgierige lezers

Via de homepage van nrcboeken.nl heeft de bezoeker met één druk op de knop toegang tot leesdossiers en series over fictie en non-fictie.

In de Lijstjeslawine publiceert nrcboeken.nl onder meer wekelijkse top-tien-boekenlijstjes door schrijvers en critici over uiteenlopende onderwerpen. Deze week Stine Jensen met de tien sterkste vrouwen uit de wereldliteratuur en Atte Jongstra over de krankzinnigste voetnoten die hij ooit tegenkwam.

Onder Lezen ? vindt de bezoeker een gedigitaliseerde en geactualiseerde versie van de Gids voor de wereldliteratuur van Pieter Steinz, met 420 literaire auteursprofielen inclusief doorverwijzingen naar het recensiearchief.

In De oogst staan meer dan honderd mini-essays over de belangrijkste boeken van de 20ste eeuw en wekelijks kan men in Zie de schrijvers werken via een panoramafoto de bibliotheek van een schrijver verkennen, om te beginnen die van A.F.Th. van der Heijden.





http://www.nrcboeken.nl