Senternovem


23-05-2008 | Initiatief Bewust Bodemgebruik officieel van start

Op 21 mei is de nieuwe beweging `Bewust Bodemgebruik' officieel van start gegaan. In een goed gevuld Mammoni spraken naast woordvoerder van Bewust Bodemgebruik, Jos Verheul, drie personen die deze nieuwe beweging nu al een warm hart toe dragen. Johan Meulenkamp sprak namens Mijn Aarde en Tanja Klip, gedeputeerde van de provincie Drenthe trad op als ambassadeur van Bewust Bodemgebruik. `Taante' (cabaretière Jetty Mathurin) gaf op geheel eigen wijze haar visie op bewust omgaan met de bodem.

Bewust Bodemgebruik vraag om werkelijke aandacht voor de bodem. "We kunnen niet meer om de bodem heen." Daarom vestigt Bewust Bodemgebruik in 2008 met een inspirerend programma de aandacht op het belang van bewust gebruik van de bodem bij bestuurders en beleid, wetenschap, bodemprofessionals en bodemgebruikers. Dit doet zij door onder andere een breed podium te bieden voor alle initiatieven die er op dit vlak zijn of worden genomen. Daarnaast probeert Bewust Bodemgebruik de netwerken met elkaar te verbinden die betrekking hebben op de thema's `klimaat en energie', `inrichting stad en land' en `natuurlijk bronnen' in relatie tot het thema bodem. Het hoogtepunt van de activiteiten vindt plaats van 26 november tot en met 3 december 2008, tijdens de `Week van de Bodem'. Verschillende maatschappelijke organisaties werken al mee of ontplooien activiteiten in samenwerking met Bewust Bodemgebruik.

Om de start van Bewust Bodemgebruik te bezegelen, voegde Jetty Mathurin als eerst haar bodem toe aan het kunstwerk dat speciaal voor het initiatief is ontworpen en uitgevoerd door beeldend kunstenaar Carina Mathot. Het kunstwerk vormt symbolisch het hart van Bewust Bodemgebruik.

Meer informatie
Bewust Bodemgebruik werkt samen met Mijn Aarde. Mijn Aarde organiseert in het kader van het Nationale Jaar van de Aarde verschillende activiteiten in het hele land voor de samenleving, wetenschap en het bedrijfsleven (zie www.mijnaarde.nl).
Meer weten over Bewust Bodemgebruik? Kijk
op www.bewustbodemgebruik.nl.