Gemeente Waddinxveen


Gemeente Waddinxveen presenteert stedenbouwkundige studies Triangel aan themapanels

Sfeerbeeld bijeenkomst themapanels
Op donderdag 22 mei 2008 presenteerde de gemeente Waddinxveen de resultaten van de stedenbouwkundige studies voor de nieuwe woonwijk Triangel, waaraan de afgelopen maanden hard is gewerkt.

De bureaus die deze studies hebben uitgevoerd, zijn Bureau B+B uit Amsterdam en Karres en Brands uit Hilversum. Beide bureaus hebben onafhankelijk van elkaar een stedenbouwkundig onderzoek gedaan.

In een eerder stadium was al een eerste uitwerking voor Triangel gemaakt door Bureau Wissing, het bureau dat ook betrokken was bij het Masterplan Triangel. De gemeente heeft deze uitwerking kritisch bekeken op basis van een aantal criteria. Belangrijk was daarbij de ambitie om van Triangel een duurzame wijk te maken waar het voor jong en oud goed wonen is. De gemeente heeft geconcludeerd dat de uitwerking van Bureau Wissing onvoldoende tegemoet komt aan de gewenste kwaliteitskaders en uitgangspunten, zoals vastgesteld in het Masterplan Triangel. De gemeente heeft daarom besloten om Bureau B+B en Karres en Brands uit te nodigen om een stedenbouwkundig onderzoek te doen naar de ruimtelijke mogelijkheden op basis van het Masterplan Triangel.

De resultaten van deze twee studies zijn inmiddels aan de gemeenteraad gepresenteerd. De raad heeft positief gereageerd en heeft haar goedkeuring gegeven om verder te gaan met het planproces op basis van de studies van Bureau B+B en Karres en Brands. Doel hiervan is om een stedenbouwkundig plan te ontwikkelen dat voldoet aan de gestelde eisen van de gemeente. Ook de samenwerkende partijen - Bouwfonds en Woonpartners Midden-Holland - hebben inmiddels kennis genomen van de resultaten. Hun bevindingen worden de komende weken verwacht. Aansluitend wil de gemeente nu de themapanels opnieuw actief betrekken bij de planvorming om zodoende een breed draagvlak te creëren binnen de Waddinxveense samenleving.

In een eerste bijeenkomst op 22 mei 2008 hebben Bureau B+B en Karres en Brands hun stedenbouwkundige visie gepresenteerd aan de themapanels. In een tweede bijeenkomst die wordt georganiseerd op 5 juni 2008, wil de gemeente in debat met de themapanels over beide studies. Daarbij krijgen de leden van de panels alle ruimte te reageren, aandachtspunten te formuleren en aanbevelingen te doen. Deze zullen worden meegenomen in het proces van de stedenbouwkundige uitwerking voor Triangel.