BedrijfsautoRAI

Dertig IVECO Stralissen voor De Vries Transport Group te Veendam

(5/23/2008)
Op 10 mei jongstleden werden de eerste 5 IVECO Stralissen van een serie van 30 stuks geleverd door de heer W. Tombergen van IVECO Nederland, aan de heer E. De Vries, Directeur De Vries Transport Group.
De IVECO Stralissen zijn van het type AS3440S42T/P; een 4x2 trekker voorzien van de grote Active Space cabine. De Stralissen beschikken over een Cursor 10- motor met een vermogen van 420pk, gekoppeld aan de unieke EuroTronic 12-gangs geautomatiseerde versnellingsbak. De trekkers zullen worden ingezet bij het bulk- en cargotransport.

De Vries Transport Group te Veendam behoort tot de grotere internationale, logistieke dienstverleners uit Noord Nederland. Dagelijks vertrekken er vanuit de hoofdvestiging in Veendam tientallen voertuigen richting de nevenvestigingen Leeuwarden, Rostock (D), Moers (D) en Bor (CZ). De Vries Transport Group heeft haar activiteiten verdeeld over vier divisies; Multimodaal (warehousing en forwarding), Cargo, Tank en Bulk transporten.

Met de multimodale op- en overslagterminal Rail Service Centrum Groningen (RSCG) beschikt De Vries Transport Group in Veendam over faciliteiten van een treinterminal, een contrainerterminal en een binnenvaartterminal. Tevens exploiteert De Vries vanuit Veendam een spoordienst voor containervervoer naar Amsterdam, Rotterdam en bestemmingen in Noord-Duitsland en Scandinaviƫ.

De Vries Transport Group is ontstaan in december 2007 door de overname van Vos Logistics. Bij de overname van het bedrijf zaten ook de 200 vrachtwagens uit De Vos vloot, deze zullen geleidelijk vervangen worden voor nieuwe vrachtwagens in de blauwe De Vries Transport kleuren.

The European Road Transport Show 2007