Start People


UWV/CWI en Start People delen maatschappelijke verantwoordelijkheid

ALMERE, mei 2008 - Het verbinden van mens aan werk is een maatschappelijke verantwoordelijkheid van het UWV/CWI. Om zoveel mogelijk uitkeringsgerechtigden en werkzoekenden (weer) aan het werk te krijgen, gaat het UWV/CWI per 1 mei in zee met drie uitzendorganisaties waaronder Start People.

De keuze voor Start People is vooral gebaseerd op de jarenlange ervaring die de arbeidsmarktintermediair heeft bij decentrale overheden en de daaraan gelieerde organisaties. "Doorslaggevend was ook de landelijke dekkingsgraad van Start People", benadrukt Hans Wijnhof, landelijk adviseur HRM flexibele capaciteit bij het UWV. "Met de tweehonderd vestigingen verspreid over heel Nederland is Start People in staat de inhuur van flexmedewerkers te verzorgen voor de ruim honderd CWI en vijftig UWV locaties in het land."

Maatschappelijk betrokken
Start People werkt al ruim dertig jaar vanuit een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Als innovatieve en betrokken organisatie verdiept Start People zich eerst in mensen en zoekt dan naar de best werkende oplossing. Door detectie in plaats van selectie boort Start People nieuw potentieel aan, zodat alle betrokken partijen zich kunnen ontwikkelen: mens, organisatie en maatschappij.

"Mensen aan het werk te krijgen en houden. Dat is ook ónze core business", benadrukt Wijnhof. "Tijdens gesprekken met Start People kwam dezelfde maatschappelijke betrokkenheid tot uiting. Zij hebben bewezen mens en werk met elkaar te kunnen verbinden weten maatwerk te bieden in re-integratietrajecten. Daarbij is het uiteraard mooi meegenomen als deze mensen uit onze bestanden komen." Als nieuwe partner voor het UWV/CWI staat Start People het komende jaar een mooie uitdaging te wachten. "Wij streven ernaar het percentage werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden terug te dringen", zegt Paul Smits, Sales Manager van Start People. "Samen met onze opdrachtgevers halen wij uit mensen wat er in zit, zodat we een groter aanbod kunnen creëren op de arbeidsmarkt."