Gemeente Lelystad

Lelystad wijst locaties aan voor groepsbouw

Het college van Lelystad heeft dinsdag 13 mei besloten om een aantal woningbouwlocaties aan te wijzen voor groepen particulieren. Zij krijgen op deze locatie de mogelijkheid gezamenlijk hun eigen woning te ontwikkelen (zonder winstoogmerk). Deze vorm van woningbouw wordt aangeduid als collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) of groepsbouw.

Het betreft CPO of groepsbouw op de volgende locaties: de bestaande handbalvelden van HVLin de Schouw, Schoener-west (op de plek van het voormalige zwembad), de honk- en softbalvelden van Falcons aan de Beginweg, Noordzoom (fase 2) en (als reserve) de IJsbaan op het Langezand. Op deze locaties is de gemeente al geruime tijd voornemens woningbouw te plegen. Het is de bedoeling van het college een deel van de woningbouw op deze locaties met CPO te realiseren.

De afgelopen drie jaar hebben zich al 15 initiatiefnemers voor CPO bij de gemeente gemeld. Daarvoor was slechts een beperkt aantal locaties voor CPO beschikbaar. Uit die lijst van initiatiefnemers wordt de komende tijd per locatie een groep geselecteerd. Deze groep krijgt daarna zes maanden de tijd om een plan op te stellen en die bij de gemeente in te dienen. Mocht dat niet lukken en er zijn andere belangstellende groepen, dan wordt voor de locatie een andere initiatiefnemer geselecteerd. De groepsbouw dient rekening te houden met de afspraken die al voor de locaties vastliggen.

Met het beschikbaar stellen van locaties voor CPO wil de gemeente Lelystad woonwensen van particuliere opdrachtgevers optimaal faciliteren en de keuzevrijheid op de Lelystadse woningmarkt vergroten. Dat past in het streven om door middel van een breed ingezet woonoffensief, waarbinnen ook allerlei andere maatregelen vallen, te streven naar de bouw van gemiddeld 650 nieuwe woningen per jaar.

Particulieren die graag meer informatie willen over groepsbouw of zich willen aanmelden kunnen contact opnemen met Gemeente Lelystad, afdeling grondzaken.


---