Politie Midden- en West Brabant

Emine Özyenici geïnstalleerd als derde lid korpsleiding

TILBURG, 23 mei 2008

Op vrijdag 23 mei 2008 is mevrouw drs. Emine Özyenici (37) geïnstalleerd als derde lid van de korpsleiding van de politie Midden en West Brabant. Tijdens een officiële bijeenkomst in het hoofdbureau te Tilburg reikte korpsbeheerder R. Vreeman, in aanwezigheid van ruim honderd belangstellenden, het Koninklijk Besluit uit aan mevrouw Özyenici.

Na de afronding van haar studie doctoraal bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit startte Emine Özyenici haar loopbaan in 1999 bij Cap Gemini als managing consultant. In 2003 maakte zij de overstap naar het Nederlands Politie Instituut als hoofd van de afdeling bedrijfsvoering. Vervolgens werkte zij als secretaris voor het Korpsbeheerdersberaad. Vanaf augustus 2006 vervulde zij de functie van diensthoofd bij het Nederlands Politie Instituut.

Özyenici startte op 1 mei met de werkzaamheden in het korps en zal zich gaan richten op onder meer organisatieontwikkeling en verandertrajecten. Zij is gehuwd en heeft twee kinderen. Naast korpschef Frans Heeres en plaatsvervangend korpschef Dick Schouten beschikt het korps Midden en West Brabant met de komst van mevrouw Özyenici over een driehoofdige korpsleiding.

Auteur: Enny de Wit