LIOF


LIOF Innovatiediamant voor Kusters, Nedinsco en Pathofinder

Vandaag zijn in Roermond de LIOF-Innovatiediamanten uitgereikt, een onderscheiding voor innovatieve Limburgse bedrijven. Pathofinder uit Maastricht, Nedinsco en Kusters Engineering beide uit Venlo gingen met de eer strijken.

De diamanten met oorkonde werden uitgereikt door algemeen directeur Jérôme Verhagen van NV Industriebank LIOF aan het einde van De Innovatiedag in Roermond. Tijdens dit door LIOF georganiseerd evenement werd uitgebreid stilgestaan bij dertig jaar innovatie in Limburg. In die periode werden ruim 600 projecten en bijna evenveel bedrijven op de een of andere manier ondersteund. "En dat is niet even een som geld weggeven," aldus Verhagen. "Het is samen met de ondernemer een mogelijke innovatie identificeren, voor financiering zorgen, voor uitvoering en voor evaluatie. Het zijn vaak complexe projecten. En de resultaten zijn er dan ook naar."

Aansprekend
Uit de 600 projecten werd een selectie gemaakt van de veertien meest aansprekende innovaties. Uiteindelijk kregen Pathofinder, Nedinsco en Kusters Engineering de diamant. Een eervolle vermelding ging naar de overige genomineerden: Adams Musical Instruments uit Thorn, AIM uit Brunssum, BIOzym uit Landgraaf, Fortimedix uit Nuth, G+S Industries uit Herkenbosch, Grand Prix Silencers uit Roermond, GS Improve uit Maastricht, Hotraco uit Hegelsom, Linssen Yachts uit Maasbracht, Sotec Technische Installaties uit Maastricht en Wientjens uit Milsbeek.

De winnaars
Kusters Engineering ontwikkelde een 'intelligente bankbiljettenvernietigingsmachine' waarin een aantal functies zoals controle op authenticiteit, waarde, aantallen en fitheid, werden geïntegreerd. Met als resultaat een nieuw systeem dat niet losse biljetjes vernietigt maar complete bundels van waardebiljetten kan verwerken.

Nedinsco was altijd al sterk in optische instrumenten voor diverse industriële toepassingen. Nu is de link gemaakt naar High Definition waarin optiek en ICT bij elkaar worden gebracht in de vorm van een nieuwe generatie observatiesystemen. Met deze nieuwe technologie worden grenzen verlegd voor wat betreft het waarnemen op afstand.

Pathofinder is een nieuw bedrijf in een veelbelovende en uiterst complexe markt: medisch diagnostische tests. Pathofinder heeft eerst een uniek diagnostisch testprocedé ontwikkeld en vervolgens de toepassing ervan verbijzonderd voor verschillende ziektes en aandoeningen.


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Maastricht, 22 mei 2008

Meer informatie:
NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
T: 043 3280280