Politie Zuid-Holland-Zuid

23/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 23-05-2008 o Persberichten district II

MAN OP BOUWTERREIN AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT Op een bouwterrein op de Markt in Papendrecht is donderdagavond 22 mei tegen middernacht een 18-jarige jongeman uit die plaats aangehouden. De politie kreeg de melding van een verdachte situatie op het terrein en nam poolshoogte. Ze vonden de verdachte die bij het zien van de politie probeerde te vluchten. Een vliegensvlugge agent haalde hem echter in en hield hem aan. Na fouillering kwam er inbrekersgereedschap tevoorschijn. Op de bouwplaats vonden de agenten drie tassen met koper erin. Deze zijn in beslag genomen voor onderzoek. De verdachte is ingesloten. De melder van de verdachte situatie is hartelijk bedankt voor zijn alertheid.

BROMFIETSCONTROLE: 31 OVERTREDINGEN
LEERDAM Op donderdagmiddag 22 mei heeft de politie in Leerdam tussen 14.00 uur en 17.00 een bromfietscontrole gehouden op de Koningin Emmalaan. Drie motorrijders van de Regionale Verkeersondersteuning en de Surveillancedienst begeleidden de bromfietsers naar de controle waarna agenten van het wijkteam, de vrijwillige politie en drie buurtagenten de controle uitvoerden. In totaal werden 19 brom - en snorfietsen gecontroleerd en werden 31 overtredingen geconstateerd. Elf bestuurders konden geen kentekenbewijs laten zien en acht bestuurders werden bekeurd wegens een opgevoerde bromfiets. Een van de bromfietser reed 79 km/u. Drie bromfietsers werden bekeurd wegens het rijden op de verkeerde plek op de weg. Andere boetes werden onder andere uitgeschreven voor het niet dragen van een helm, onjuiste bevestiging kenteken, kenteken niet goed leesbaar, voor het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat of rijbewijs en het rijden op een bromfiets met gladde banden.

DIEFSTAL PORTEMONNEE, GELD VOOR GOED DOEL WEG
GORINCHEM - Op woensdagmorgen 21 mei heeft een onbekende tussen 10.00 uur en 11.00 uur de portemonnee gestolen van een 55-jarige man uit Gorinchem. Dit gebeurde in een slijterij aan de Arkelstraat. De man, filiaalhouder van de winkel had zijn zwarte portemonnee met knip in een onbewaakt moment op het aanrecht van een keukentje in het magazijn gelegd. Toen de man het magazijn inliep was de portemonnee ontvreemd. De inhoud, een kleine 4000,- euro, was bestemd voor de betaling van muzikanten die zouden optreden voor een goed doel. De man heeft aangifte gedaan van de diefstal. Heeft u iets gezien van of ten tijde van de diefstal? Neemt u dan contact op met de politie in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VROUW (77) SLACHTOFFER VAN BABBELTRUC
PAPENDRECHT Een 77-jarige vrouw uit Papendrecht is donderdag 22 mei rond de klok van 13.20/13.30 uur slachtoffer geworden van diefstal middels een babbeltruc. Er kwam een onbekende man bij haar aan de deur in de Constantijn Huijgenslaan. Hij babbelde er op los dat hij met verkeerde benzine had getankt waardoor hij nu met zijn auto was gestrand. De man vroeg of hij binnen even mocht bellen. De dame liet de man binnen maar eenmaal in huis vroeg de man om wat te drinken. Op dat moment zag hij kans om een portemonnee met inhoud uit een lade weg te nemen. Na gebeld te hebben, vertrok hij weer. s Middags bij het boodschappen doen, ontdekte de vrouw dat haar portemonnee weg was. Ze deed direct aangifte.
Het signalement van de dief is als volgt: blanke man, circa 30 jaar, tenger postuur, donker haar, 1.70/1.75m lang. Hij droeg die dag een zwarte broek en een wit shirt. De man sprak Nederlands met een buitenlands accent.
Indien iemand deze man heeft gezien of ook slachtoffer is geworden van deze babbeltruc dan wordt men verzocht dit te melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

STENEN VERLOREN
SLIEDRECHT Op de A15 ter hoogte van het viaduct bij de Rivierdijk is donderdagmorgen 22 mei een 38-jarige man uit Lage Zwaluwe een aantal stenen verloren. De man reed met aanhanger op de rijksweg toen hij de klinkers verloor. De auto met aanhanger begon hierdoor te slingeren waarop de bestuurder stopte op de vluchtstrook. De politie werd gebeld door een passant die dacht dat de man niet lekker was geworden. Agenten namen poolshoogte en troffen op de vluchtstrook een hele berg stenen. Bij onderzoek aan de aanhanger bleek de klep aan de rechterzijde het begeven te hebben. Met spanbanden is de boel weer bij elkaar gebonden en de combinatie verplaatst van de vluchtstrook naar binnen de bebouwde kom. De aanhanger werd daar gewogen en bleek 3030 kilo te wegen terwijl de personenauto maar een maximum gewicht van 1500 kilo mag trekken. Ook bleek de bestuurder niet het BE rijbewijs te hebben. Hij kreeg daarop drie bekeuringen: rijden zonder BE rijbewijs, voor het afvallen van de lading en voor de te zware aanhanger.